1

Juich voor de olympische helden

Schaatsen en skieën Nieuws door

archief oud artikel 24 februari 2014 Sport Assen, Drenthe Vandaag keren de olympische sporters terug in Nederland, 24 medailles rijker. Aan het einde van de middag vieren ze samen hun succes in Assen. Juich ze toe en kom naar de feestelijke inhuldiging in de Drentse hoofdstad.

Na hun inspanningen op de Olympische Spelen in Sochi is het een warm onthaal wat de sporters vandaag wacht. Vrienden en familie staan klaar om 'hun' Sven, Ireen of Jorrit in de armen te sluiten. En iedereen is welkom om dit feestelijke moment mee te beleven in Assen. Op de Kop van de Vaart begint het feestje om 15:45 uur met een optreden van onder anderen Miss Montreal. Om 17:25 uur verwacht de organisatie de sporters op het podium. Er worden veel mensen verwacht, dus kom op tijd!

Inhuldiging sporters in Den Haag

Voor wie er vandaag niet bij kan zijn is er dinsdag nog een kans om de sporters te verwelkomen. In Den Haag ontvangen premier Mark Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima ze nog een keertje voor de landelijke inhuldiging.

Medailles

In totaal brengen de olympische sporters 24 medailles mee naar huis. Acht gouden, zeven zilveren en negen bronzen: reden voor een feestje!

Laatst gewijzigd: 2014-02-24 12:57:58 · Gepubliceerd: 24 februari 2014 - 378