Vanaf 3 april is de Goudse Kaasmarkt geopend

Goudse Kaasmarkt: Hollandse folklore Redactioneel door

archief oud artikel 25 maart 2014 Toerisme Gouda, Zuid-Holland In plaats van tien kaasmarkten, zijn er in 2014 maar liefst 22 kaasmarkten in Gouda. Toeristen van over de hele wereld, maar ook Hollandse kaaskoppen zelf, hebben dus alle gelegenheid om er een keer een kijkje te nemen.

Het seizoen begint vroeg dit jaar voor de kaasboeren in Gouda. Al vanaf donderdag 3 april zijn er kaasmarkten te bezoeken in het Zuid-Hollandse kaasstadje. Tot en met de laatste donderdag van augustus kun je hier genieten van de onvervalste Hollandse folklore die de kaasmarkt te bieden heeft. De kaasmarkt wordt al meer dan drie eeuwen gehouden in Gouda en is inmiddels wereldwijd bekend. Want als je 'Gouda' zegt, zeg je 'kaas'!

Kaasmeisjes

Ontmoet hier paarden die de kaasbrikken trekken, kaasjongens die de kazen met gemak naar elkaar overgooien, de Waag waar de kazen gewogen worden en natuurlijk kaasmeisjes die laten proeven waarom de Goudse Kaas zo beroemd is geworden. Nieuw in 2014 is de Kinderkaasmarkt en er komt ook een specialiteitenmarkt en stadswandelingen.

Wie, wat, waar

Hollandse kaasmarkt op de Markt in Gouda
Elke donderdag in april tot en met augustus, van 10:00 uur tot 13:00 uur.
Let op: Op Hemelvaartsdag is er geen kaasmarkt. Die dag, donderdag 29 mei én vrijdag 30 mei zijn de Goudse Keramiekdagen.
Maak er een dagje Gouda van en zoek nog meer leuke uitstapjes in de buurt!

Laatst gewijzigd: 2014-02-28 11:40:21 · Gepubliceerd: 25 maart 2014 - 2919