Op de tribune bij het NK Schaatsen

Olympisch Stadion Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

27 februari 2014 Sport Amsterdam, Noord-Holland Na het succes op de Olympische Spelen zijn we allemaal weer schaatsfan! Nog even genieten van het seizoen? Neem dan dit weekend plaats in het olympisch stadion in Amsterdam waar alle schaatshelden op het ijs staan voor het NK allround en sprint.

Het olympisch stadion in Amsterdam draagt tot en met 2 maart de naam 'De Coolste Baan van Nederland'. Op de Grand Oval 400 meter-schaatsbaan, van deze tijdelijke ijsvloer, staan dit weekend de grote namen van de schaatswereld. Zaterdag en zondag strijden zij om het nationaal kampioenschap allround en sprint. Veel olympische kampioenen komen ook hier in actie, dus een mooie kans om ze eens van dichtbij te zien rijden.

NK Allround

Twee dagen lang rijden twintig dames en 24 heren om de titel Nederlands kampioen allround. Echte toppers op het ijs zijn natuurlijk Sven Kramer en Marrit Leenstra. Vorig jaar was Kramer de sterkste, dus hij zal proberen zijn titel te verdedigen. Bij de vrouwen was dit Marrit Leenstra, die dit keer ook weer aan de start staat. Bekijk de volledige deelnemerslijst van het NK Allround 2014.

NK Sprint

De olympische kampioenen Ireen Wust, Lotte van Beek, Michel en Ronald Mulder en Jan Smeekens laten het Nederlands kampioenschap sprint niet aan hun neus voorbij gaan. Ze staan allemaal op de deelnemerslijst. De winnaar van vorig jaar, Stefan Groothuis, zal zijn titel verdedigen. Bij de vrouwen laat Jorien ter Mors, de titelverdedigster, helaas verstek gaan. Bekijk de volledige deelnemerslijst van het NK Sprint 2014.

Laatst gewijzigd: 2014-02-27 12:57:08 · Gepubliceerd: 2014-02-27 09:39:14 - 481