Koning heropent Hollands Kaasmuseum

Hollands Kaasmuseum geopend door de koning |  deel via WhatsApp | Nieuws door

7 maart 2014 Toerisme Alkmaar, Noord-Holland Kaas is onze nationale trots. Het was dan ook geen wonder dat Koning Willem-Alexander donderdag 6 maart het Hollands Kaasmuseum heropende.

Nationale trots

Alkmaar werd deze week met hoog bezoek vereerd. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander kwam naar Zuid-Holland om het vernieuwde en verbouwde Hollandse Kaasmuseum te heropenen. Het museum is gevestigd in het uit 1390 stammende Waaggebouw in Alkmaar. Deze stad is natuurlijk dé plek voor een museum over onze nationale trots. En de koning is dan de aangewezen persoon om zo'n museum te openen. Er waren diverse kaasmeisjes aanwezig om de koning te assisteren. Het museum werd namelijk in stijl geopend: Koning Willem-Alexander sneed een kaaswiel door.

Geschiedenis van de kaas

Het museum vertelt over de kleding in de zestiende eeuw en de zuivelbereidingen op de boerderij en fabriek. Ook de handel en het leven op het platteland komen aan bod. Het museum is na de verbouwing aangepast aan de wensen van de tijd. Met beeld, geluid en doe-dingen is er voor iedereen wel iets te doen en te zien.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:08:05 · Gepubliceerd: 2014-03-07 17:09:58 - 2698