1

Onverwacht contact met een suppoost

Onverwachte ontmoeting in Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch Nieuws door

archief oud artikel 10 maart 2014 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Suppoosten zijn vriendelijke, stille mensen die in een hoekje van het museum staan te kijken. Bezoekers zijn personen die op hun eigen tempo en soms in gedachten verzonken langs de kunstwerken lopen. Herkenbaar? Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch doorbreekt dit patroon.

In een museum heersen bepaalde omgangsvormen. Mensen komen om allerlei redenen naar het museum toe en doorkruisen het gebouw in hun eentje of met hun gezelschap. Suppoosten kijken zwijgend toe. Kunstenaarsduo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer wil deze rolpatronen doorbreken. Dat gebeurt door middel van een testlab in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch.

Supersuppoosten

Ze willen de 'stille afspraken' veranderen in onverwachte contactmomenten. Die worden gearrangeerd in het Bosche museum van 8 tot en met 30 maart. Je ontmoet die dagen 'supersuppoosten'. Sjaak en Rosé gaan met dit experiment op zoek naar nieuwe omgangsvormen. Tot en met 30 maart zijn elke dag deze supersuppoosten in het museum. Met sommigen van kun je een afspraak maken voor een gesprek over geluk en vreemde omgangsvormen die mensen hebben. Maar ook voor een knipbeurt of massage kun je bij ze terecht! Wie die supersuppoosten dan wel zijn? Hier zie je slechts enkelen:
  • Theatermaker Peter De Graef
  • stadskunstenaar Lucas De Man
  • filosofe Ann Meskens
  • cabaretier Vincent Bijlo
  • radiomaker Pat Donnez
  • social designer Sanne Ree Barthels
  • 'mooiemomentenverzamelaar' Janne Willems
  • en nog veel meer!

Nieuwe Omgangsvormen

Het programma Nieuwe Omgangsvormen is een onderdeel van het kunstproject Reinventing Happiness, waarin onderzoek wordt gedaan naar nieuwe, sociale en duurzame vormen van geluk. Langenberg & De Beer zoeken samen met bezoekers naar een nieuwe definitie van geluk. De kunstenaars denken dat geluk een zaak is van het doorbreken van conventies, rollenspel, improvisatie en doén! Doordat ze de supersuppoosten introduceren, creëren ze nieuwe omgangsvormen in het museum.

Afspraak maken

Zin om in gesprek te gaan over geluk en gewoonten? Een afspraak maken met één van deze supersuppoosten gaat eenvoudig, klik voor een overzicht van alle deelnemende suppoosten. Daar staat ook meer informatie over het aanmelden, de mogelijkheden en het hele programma.

Laatst gewijzigd: 2014-03-10 16:07:20 · Gepubliceerd: 10 maart 2014 - 356