1

Wat gaan we doen met het weekend?

Leuke dingen in het weekend Redactioneel door

archief oud artikel 27 maart 2014 Toerisme Brunssum, Limburg Het heerlijke weer van de afgelopen dagen zet ook dit weekend nog door! Dat betekent: eropuit! Vier feest in Diergaarde Blijdorp of in Den Haag. Verwen je oren met jazz, je tenen met frisse lucht of bewonder de mooiste eieren.

Drolli van Olli

Ken je Olli? Hij is de bekende knuffelolifant van Feyenoord en Blijdorp. Vandaag woont Olli precies één jaar in Diergaarde Blijdorp. Samen met Feyenoord wordt dat gevierd van 22 maart tot en met 10 april met de feestelijke Olli-weken. Olli zelf is in de Rivièrahal te bezoeken. Hij heeft zijn speciale verjaardagsoutfit aangetrokken, en de mooie sjaal die hij heeft gekregen. Er is echte olifantenpoep te koop (Drolli van Olli, prima mest voor de tuin). Praat met de verzorgers, of trap een balletje met een begeleider van Feyenoord een balletje trappen. Speciale entreeprijzen: 21,00 euro voor volwassenen en 16,50 euro voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Verwen je tenen

Ontdek de natuur op een heel andere manier: op blote voeten! Dat kan onder meer in het Blotevoetenpark in Brunssum. Zaterdag 29 maart opent dit ontdekpark de deuren weer. Een heerlijke manier om je tenen te verwennen. Maar deze eerste dag is anders dan anders: het is Bloteschoenendag! Voor iedereen die het wel een keer wil uitproberen, maar (nog) niet z'n schoenen en sokken durft uit te trekken. Kom kennismaken en ontdek het park. Zaterdag en zondag kun je gratis aanschuiven bij een rondleiding om 13:00 uur en 15:00 uur.

Grondwet Festival

Hoera, de Nederlandse Grondwet is jarig! Dat betekent: groot feest tijdens het Grondwet Festival in Den Haag. Zaterdag 29 maart mag je een kijkje nemen historische gebouwen: de Ridderzaal bijvoorbeeld, waar het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt gehouden. Of de Eerste en Tweede Kamer, die je vaak op het journaal voorbij ziet komen. Ontdek wat ze met de grondwet te maken hebben! Van 10:00 uur tot 17:00 uur zijn er voorstellingen, spannende attracties en demonstraties, onder meer een Skywatch, een riddertoernooi en een demonstratie van de Koninklijke Landmacht. Bijna allemaal gratis te bezoeken!

Eieren in de picture

Als je gek bent op eieren, moet je dit weekend naar Wassenaar, voor de 29e Eierbeurs in Hotel Van de Valk. Vergaap je hier aan duizenden eieren waar kunstwerkjes van zijn gemaakt. Elk ei is weer verschillend en elke exposant heeft zijn eigen techniek. Schilderen met aquarel of olieverf, in Farbergé-stijl, of met elfjes. Zelfs geborduurde eieren zijn hier te bewonderen, en eieren die zijn bewerkt met koud porselein of Engels patchwork. Je kunt zelf ook eieren versieren, of bijzondere eieren kopen. Entree: vijf euro voor volwassenen, kinderen gratis toegang.

Italiaanse jazz op zondagmiddag

Kom genieten van een heerlijk jazzconcert met een Italiaans tintje. Grootmeester Enrico Pieranunzi is in Nederland en laat de zaal de pan uit swingen! Pieranunzi is een grootheid in de jazzwereld en zorgt voor een bijzonder concert, samen met de Nederlandse contrabassist Jasper Somsen. Het is vooral bijzonder, omdat Pieranunzi klassiek en jazz op een hoog niveau mixt. Hij heeft al meer dan zeventig albums op zijn naam staan! Zondag 30 maart, vanaf 15:00 uur in Ede.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:14:42 · Gepubliceerd: 27 maart 2014 - 419