1Meesterpianist Enrico Pieranunzi in Nederland

De Italiaanse Enrico Pieranunzi is een wereldberoemde pianist en componist, die zowel klassiek als jazz op het hoogste niveau acteert en meer dan zeventig albums op zijn naam heeft staan. Naast solo recitals waarin hij zowel jazz als klassieke muziek speelt, is hij vooral te horen in het klassieke jazz piano trio en in duo. Hij werkte samen met onder andere Ennio Morricone, Chet Baker, Charlie Haden, Art Farmer, Jim Hall en vele anderen.

Op dit moment vormt Jasper Somsen zijn vaste contrabassist voor concerten in de Benelux en Duitsland. Sinds de première van het Enrico Pieranunzi’s New European Trio, gaven ze na het festival Jazz Brugge (2012) nog acht concerten in Nederland. Afgelopen voorjaar speelden zij o.m. in het Amsterdamse Bimhuis en Lantaren Venster (Rotterdam). In november beleefde Enrico Pieranunzi en Jasper Somsen hun première als duo.

Enrico Pieranunzi speelt op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna drie meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden, een adembenemende kans om de jazz-grootheid Pieranunzi samen met deze unieke vleugel te beluisteren. Anna Tyshayeva, uit onze serie 'Wereldpianisten', merkte over deze vleugel op: "Real excellent", Wibi Soerjadi over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect".

 Bezoek ticketjames.com

Meesterpianist Enrico Pieranunzi in Nederland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.