Museumkidsmiddag: Op zoek naar gevangenisboef Lange Leo

Kindermiddag in het Gevangenismuseum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

1 april 2014 Toerisme Veenhuizen, Drenthe Kindermiddag in wel honderd musea! In de aanloop naar het Museumweekend krijgen kinderen de ruimte in allerlei leuke musea. Zo ook in het Gevangenismuseum. Ga mee op zoek naar Lange Leo of maak je eigen Boevenbus.

Tijdens de eerste museumdag speciaal voor kinderen, is er ook in het Gevangenismuseum in het Drentse Veenhuizen van alles te doen en te beleven voor kinderen. Helemaal leuk: wie deze woensdagmiddag opa en oma meeneemt, mag gratis naar binnen! Opa en oma kunnen mooi helpen bij de zoektocht naar Lange Leo, de gezellige gevangenisboef die zich op een heleboel bijzondere plekken verstopt heeft. Deze boef wil graag gevonden worden! Met behulp van een plattegrond lukt dat vast. En er worden ook nog eens allemaal korte verhalen verteld waardoor je er achter komt hoe het er vroeger en nu in gevangenissen aan toegaat.

De Vloek van Veenhuizen

Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen meedoen met de spannende speurtocht De Vloek van Veenhuizen. Ga mee op een reis in de tijd en luister naar het verhaal van Gaius van Veenhuizen. Lukt het deze middag om de vloek op te heffen? Liever creatief aan de slag? Bouw en kleur je eigen Boevenbus. De echte Boevenbus rijdt elke woensdagmiddag door Veenhuizen. Met die bus werden tienduizenden gevangenen vervoerd tussen woongesticht en werkgesticht.

Extra informatie

Kidsmuseummiddag in het Gevangenismuseum
Woensdag 2 april, van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 8,40 euro voor volwassenen. Speciale museumkidsprijs: 1,50 euro. Gratis voor kinderen op vertoon van opa en oma.
Een ritje in de Boevenbus kost 2,00 euro per persoon.
Er is voor jong en oud nog veel meer te doen tijdens het Museumweekend op 5 en 6 april!

Laatst gewijzigd: 2014-03-31 16:24:54 · Gepubliceerd: 2014-03-31 15:07:14 - 161