Hoera! Onze eerste Koningsdag!

Wat gebeurt er eigenlijk op Koningsdag?

Wat te doen op Koningsdag? Redactioneel door

archief oud artikel 14 april 2014 Toerisme Amstelveen, Noord-Holland Koninginnedag bestaat niet meer, voor het eerst vieren we dit jaar Koningsdag! Samen met de nieuwe koning en koningin een feestje als vanouds. Toch? Of hoe ziet een Koningsdag er eigenlijk uit? Bekijk het programma van Koningsdag 2014 en kies alvast een plekje langs de route voor een blik op onze royals.

Koningsdag levert vooralsnog geen verrassend programma op. Net als zijn moeder trekt Willem-Alexander dit jaar gewoon het land in voor een tour langs ambachten, spelletjes en sporten. Aan de gemeente Graft-De Rijp en Amstelveen de eer om de Koningsdag te vullen.

Koningsdag in Graft - De Rijp

De gemeente Graft - De Rijp wil op Koningsdag graag laten zien dat het verleden van het dorp de Rijp op het voormalig Schermereiland bijzonder rijk en boeiend is. Een stadsomroeper verwelkomt samen met de burgemeester en de historische figuur Jan Andriaanszoon Leeghwater de koninklijke familie. Vervolgens wandelen ze een uur lang door het kleine dorp. Er zit zelfs een klein boottochtje bij! Allerlei spelletjes, een oranjegerecht en als afsluiter het Walvislied: een feestje met een historisch tintje. Bekijk hier de route die de koninklijke familie door De Rijp aflegt:

Route Koningsdag door de Rijp Vier Koningsdag in De Rijp!

Koninklijke familie in Amstelveen

Begeleid door een lied 't Is voor de Koning', bezoeken de Oranjes vervolgens Amstelveen. Van 12:00 uur tot 13:00 uur haalt de stad alles uit de kast. Het begint allemaal met heel veel tulpen, die Prinses Beatrix van KLM kreeg voor haar 75e verjaardag. De tulpen, geschonken aan Amstelveen, staan aan het begin van de route te pronken voor Koningsdag. En er is meer groen in Amstelveen. Over de Rembrandtweg wandelt de familie door een wereld van groen met veenstekers, touwslagers, water- en landscouts. En na vijftig meter sport wacht het grootste feest op het Stadsplein met muziek en dans. De Oranjes vertrekken om 13:00 uur weer, maar dan gaat het feestje de hele middag verder! Vier Koningsdag in Amstelveen!

Laatst gewijzigd: 2014-04-15 17:06:52 · Gepubliceerd: 2014-04-14 12:05:33 - 580