Wie komt de brand blussen?

Ga naar PIT in Almere | Nieuws door

Nieuwe experience in Almere: PIT

15 april 2014 Toerisme Almere, Flevoland Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Dagelijks werken de politiemensen, de brandweer en bijvoorbeeld de mensen op de ambulance aan een veilige omgeving. Hoe? Dat is te zien en te beleven in het nieuwe museum PIT in Almere.

Voor een bezoek aan PIT heb je zelf ook wel wat pit nodig, want alleen toekijken is er hier niet bij. Voor je het in de gaten hebt vliegt de keuken in de hens. Wie weet de brand op tijd te blussen? Houd het hoofd koel en het zal best lukken! Zo wachten er nog veel meer opdrachten in PIT. Aan het begin krijgt iedereen een persoonlijk ticket, waar je later online nog eens terug kunt kijken naar wat je in PIT hebt gedaan. Op de skelterbaan testen kinderen hun verkeersveiligheid en in de wapenkamer speel je een spannende game. Geen saai museum, maar een interactieve beleving.

PIT: museum over veiligheid

PIT is open sinds 12 april 2014. Het is eigenlijk twee musea in één, want de collecties van het Nationaal Politie- en Brandweermuseum zitten allebei in dit museum. Zo staan er verschillende oude voertuigen van de politie en de brandweer voor een mooi overzicht van de ontwikkeling op dit gebied.

Bezoekersinformatie

PIT Veiligheidsexperience in Almere.
Dinsdag tot en met zondag open van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 9,50 voor volwassenen en € 6,50 voor kinderen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-04-15 16:06:23 · Gepubliceerd: 2014-04-15 13:55:25 - 213