1

Luister naar monumentale verhalen

Monumenten onthullen hun geheimen tijdens de Cultuur Monumenten Maand

Cultuur Monumenten Maand van Natuurmonumenten Nieuws door

archief oud artikel 1 mei 2014 Cultuur Bijzondere monumenten. Natuurmonumenten schudt ze deze maand uit haar mouw! Tijdens de Cultuur Monumenten Maand onthullen allerlei monumenten hun geheimen. En dat varieert van ijskelders tot wandschilderingen. Wie gaat er mee op onderzoek uit?

Forten, buitenplaatsen en een stuk ondergelopen land. Ze bewaren stuk voor stuk een heel eigen geschiedenis, die je zo op het eerste gezicht niet vermoedt. Gelukkig weet Natuurmonumenten wel wat er zich op deze plekken afspeelde en kan iedereen hier in delen tijdens de Cultuur Monumenten Maand. Stap in een boot en vaar terug naar het jaar 1700, toen een vloedgolf het dorp Beulake wegvaagde. Wat is er over van dit dorp en hoe leefden de mensen hier? Kom erachter tijdens de vaartocht Verborgen schatten van Beulake!

Plompe Toren

Nog meer verdronken land bevindt zich in Zeeland. Tijdens excursie naar de Plompe Toren ontvouwt de geschiedenis van de veertien verdwenen dorpen zich. Het enige wat overbleef is de Plompe Toren. Onder leiding van een gids is de toren te beklimmen. In de toren zelf is een foto-expositie te zien.

Laatst gewijzigd: 2014-05-01 08:36:31 · Gepubliceerd: 1 mei 2014 - 119