1

Willemsoord viert 200e verjaardag!

Deel 1: het feestprogramma wordt afgetrapt in juni

Vier de 200e verjaardag van Willemsoord mee! Nieuws door

archief oud artikel 11 juni 2014 Toerisme Den Helder, Noord-Holland Willemsoord was vroeger een grote en bekende scheepswerf. Maar tegenwoordig kun je er veel meer doen! Toch ruik je de historie nog overal. Niet gek: de werf bestaat dit jaar 200 jaar. De hele zomer zijn er activiteiten, en in juni wordt het programma afgetrapt.

200 jaar Willemsoord

Het grote feest barst los van 2 tot en met 10 juli 2014, maar ook in juni is al van alles te beleven, zoals het Historische Weekend op 28 en 29 juni.

Historisch Weekend - Tijdens het Historische Weekend zijn er honderden klassieke auto's, historische vrachtwagens, oude motoren, landbouwtrekkers, militaire voertuigen en brandweerwagens te zien. Natuurlijk vind je op Willemsoord ook oude vrachtschepen, botters en stoomsleepboten. Er is een historische markt en diverse optredens van zang en dans. Je kunt een ritje met een oldtimer door De kop van Noord-Holland maken. Het thema is 'Amerikaanse Oldtimers'.

Wat is er te doen?

Willemsoord is een heel complex, waar je musea vindt, zoals het Marine Museum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Er is een kinderspeelparadijs, bioscoop en nautisch kwartier, horecagelegenheden, een scheepshelling met een historische scheepswerf. Niet voor niets een Rijksmonument!

Een lesje geschiedenis

Willemsoord was vroeger een scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. Ze kreeg haar naam in 1814, de werf werd toen in opdracht van Koning Willem I gebouwd. In 1811 ging Jan Blanken Jansz. in opdracht van Napoleon verder met Willemsoord: het was toen de grootste marinebasis met werf van Nederland. Nu is het een plek waar veel toeristen komen. Het motto is: 'Den Helder Kust de Zee'.

Laatst gewijzigd: 2014-06-13 16:36:08 · Gepubliceerd: 11 juni 2014 - 581