Word lekker vies!

Uitje in de natuur Nieuws door

archief oud artikel 27 mei 2014 Natuur Stuur de kinderen vandaag naar buiten! Geen televisie, games, tablet of pc, maar gewoon weer ouderwets op onderzoek in de natuur. Met OERRR neemt Natuurmonumenten ieder kind mee de natuur in.

Ik ben OERRR. Ik zwerf door de bossen.
Ik ben gelukkig als ik natte bosgrond ruik na een regenbui.
Ik ren achter vlinders aan, ik rol van het duin.
Ik hoor de branding brullen.
Ik heb schrammen en builen opgelopen.
Ik overwin angsten, vertrouw op anderen, en ik leer doorzetten.


Ieder kind moet de natuur in, de wereld om zich heen ontdekken en leren van planten en dieren. Dat is de bedoeling van OERRR van Natuurmonumenten! Ieder kind dat zich aanmeldt krijgt ieder kwartaal een set gave kaarten met leuke weetjes, spelletjes en opdrachten. Helemaal gratis. De kaarten zijn er voor kinderen van o tot 6 jaar en van 6 tot 12 jaar. Natuurlijk wordt een kleine bijdrage op prijs gesteld, want ook het behouden van de natuurgebieden kost geld.

"Ik ren achter vlinders aan, ik rol van het duin. Ik hoor de branding brullen."

Leuke activiteiten van OERR

  • Ga op Watersafari en ontdek de Nieuwkoopse Plassen en alle dieren die daar leven. De schippers van Natuurmonumenten varen iedere woensdagmiddag uit.
  • Laarzen aan en maak een struintocht over de kwelders. Van de kreekjes naar het uitgestrekte wad, waar allerlei wadmonsters leven. En wie doet er mee aan de kokkelrace?

Laatst gewijzigd: 2014-05-27 09:42:32 · Gepubliceerd: 27 mei 2014 - 456