Dagje uit dit weekend

Wat is er te doen op zaterdag en zondag?

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 27 juni 2014 Toerisme Natuurlijk weten we al wat we gaan doen dit weekend. Voetbal kijken! Maar, de wedstrijd duurt echt maar negentig minuten... Wat te doen met de rest van de tijd? Genieten op een festival, feesten in Leiden of een klein reisje terug naar de Middeleeuwen met bulderende kanonnen. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Festival Mundial

TILBURG - Een kleurrijk gezelschap trekt dit weekend naar de Spoorzone in Tilburg, waar voor de tweede keer op rij Festival Mundial neerstrijkt. Vorig jaar kwamen 22.000 bezoekers naar dit internationale festival, waar artiesten van over de hele wereld optreden. Dit jaar staan de schijnwerpers op Mexico en dat is te zien aan de programmering. Er staan vijftig Mexicaanse artiesten in de line-up. Dat belooft een gezellige bijeenkomst te worden, want zondag is de wedstrijd Nederland-Mexico op groot scherm te volgen. En wat de uitslag ook is, bij één van de vele eetkarretjes is nadien samen wel wat emotie weg te eten.

Festival Mundial.
Van 27 tot en met 29 juni 2014.
Toegangsprijs: € 17,50 voor een dagticket.

TT Assen

ASSEN - De mooiste Grand Prix van de wereld dat vinden ze zelf, maar hoe dan ook is de TT Assen een spektakel. Maak het mee op het Circuit van Drenthe bij één van de motorraces en vergaap je aan alle machtige motoren. Op 28 juni bekijken 56.000 bezoekers van dichtbij welke motorrijders excelleren op dit mooie circuit. Spanning gegarandeerd. Vooraf is de rest van de stad in opperbeste stemming, want dan staan er diverse optredens op het programma.

TT Assen & Speedweek.
27 & 28 juni 2014.
Toegang: voor de motorraces gelden verschillende ticketprijzen.

Parkpop

DEN HAAG - Het is te hopen dat het droog blijft in het Haagse Zuiderpark. Voor de 34e keer genieten tienduizenden festivalgangers hier gratis van een zondag lang live-optredens tijdens Parkpop. Zomerse klanken van 10cc, een symfonische metalband, meezingen met Gers Pardoel en rocken met de dames van de Dudettes. Het programma zit stampvol! En toch is er ook nog ruimte voor de voetbalfans, die natuurlijk de achtste finale van het Nederlands elftal willen volgen. Zondagavond even geen optredens, maar voetbal op groot scherm.

Parkpop in het Zuiderpark, Den Haag.
Zondag 29 juni 2014.
Toegang: gratis.

Machtig Mooie Middeleeuwen

STOKKUM - Wie de moderne tijd maar niets vindt kan dit weekend terug naar de mooie Middeleeuwen. Op Kasteel Huis Bergh is iedereen in stijl gekleed tijdens Machtig Mooie Middeleeuwen. Tijdens dit tweedaagse evenement lopen jongleurs en muzikanten rond, terwijl de kanonnen bulderen. Beide ligt de vesting onder belegering en de strijd wordt op middeleeuwse wijze uitgevochten. Met speren, pijl en boog en kanonnen. Kinderen hebben de dag van hun leven, want zij mogen meedoen aan een heuse veldslag met ridders.

Machtig Mooie Middeleeuwen op Kasteel Huis Bergh.
28 en 29 juni 2014.
Toegang: € 6,- per persoon.

Leidse Lakenfeesten

LEIDEN - Geen zomer in Leiden zonder de Leidse Lakenfeesten! Dit weekend staan de klassiekers op het programma: de Peurbakkentocht en de Dragonboatraces. Vrijdagavond brengen de versierde 'peurbakken', oftewel boten, het publiek in feeststemming tijdens een tocht door de grachten. En zaterdag is het nagelbijten bij de spannende Dragonboatraces. Welk team stuwt de drakenkop als eerste over de finish? Naast de klassiekers is er kermis, markt, muziek en natuurlijk lekker eten. Feesten als een Leidenaar, dat klinkt goed!

Leidse Lakenfeesten.
Van 26 tot en met 29 juni 2014.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-06-26 21:46:00 · Gepubliceerd: 27 juni 2014 - 693