1

Vijf tips voor een dagje uit dit weekend

Tips voor de zomervakantie Redactioneel door

archief oud artikel 11 juli 2014 Toerisme Of je nou vakantie hebt of niet: het is weer weekend en de agenda barst van de leuke evenementen. Op een rijtje: vijf tips om er een leuk weekend van te maken: helpen in de natuur, snuffelen op de rommelmarkt, mee speuren in het museum, luisteren naar verhalen of genieten van een festival. Geniet ervan!

Snuffelen in de kofferbakken

Zin om te snuffelen naar kleding, boeken of andere hebbedingetjes? Dat kant tijdens de gezellige kofferbakverkoop aan het kanaal in Apeldoorn. Al ruim tien jaar wordt daar in de zomermaanden een uitgestrekte kleedjesmarkt gehouden, waarbij de verkopers hun waren vanuit hun kofferbak proberen te slijten.

Kofferbakverkoop in Apeldoorn
Elke zaterdag in juli en augustus, van 9:30 uur tot 15:00 uur.
Te vinden aan de oostzijde Kanaal Zuid, tussen de Laan van Kuipershof en de Matenpoort.

Zagen en knippen in het bos

Dol op de natuur en zin om je handen uit de mouwen te steken? Het IVN Zuid-Kennemerland heeft zaterdag 12 juli werk voor je: in wandelbos Groenendaal in Heemstede mag je helpen om esdoorns te zagen en te knippen. Groenendaal wordt op ecologische wijze beheerd, dat betekent dat omgevallen bomen en afgebroken takken blijven liggen. Flink werk te doen dus, maar het is geen zwaar werk. Samen het bos een beetje mooier te maken, dat is een goed begin van het weekend! Neem goede kleding en laarzen mee!
Zagen en knippen in het bos, werkdag in wandelbos Groenendaal in Heemstede
Verzamelen om 9:30 uur op de grote parkeerplaats van Groenendaal bij het restaurant. De werkdag duurt tot 15:00 uur.
Aanmelden via ivnzk.natuurwerk@gmail.com.

Zomervakantie

Zoek je nog inspiratie voor een leuk dagje uit in de zomervakantie? Ontdek hier alle leuke uitstapjes en ideeën!

Diefstal in de museumhaven

Kom naar het Maritiem Museum voor een spannend weekend! Er is een geldkistje gestolen en alle kinderen mogen mee helpen zoeken. Weet de vuurtorenwachter er meer van? Of kon de winkeleigenaresse, die nog een doktersrekening moet betalen? Kam met het hele gezin de museumhaven uit en klauter aan boord van historische schepen om de dader in de kraag te vatten.

Mysterie in het Maritiem Museum
Elke woensdag, zaterdag en zondag van 5 juli tot en met 31 augustus 2014, tussen 12:00 en 16:00 uur
Kosten: gratis, de entree is 4,00 euro voor kinderen en 7,50 euro voor volwassenen.

Zomer vol Verhalen

Het vertelfestival Zomer vol Verhalen strijkt van 13 juli tot en met 17 augustus neer op de Utrechtse Forten. Elke zondag worden de mooiste verhalen vertelt door vertellers uit Nederland en Vlaanderen, terwijl je met de hele familie in het gras kunt genieten van de zon. Er is onder meer aandacht voor de Eerste Wereldoorlog, die honderd jaar geleden uitbrak. Er werd op de Forten nooit gevochten, maar de oorlog zorgde hier wel voor reuring. Daarnaast zijn er nog veel meer spannende, ontroerende en mooie verhalen.

Vertelfestival Zomer vol Verhalen
Aftrap op zondag 13 juli, van 14:00 uur tot 17:00 uur.
Locatie: Beeldentuin De Wielegaard in Zijderveld.
Toegang: gratis.

Fabriek Magnifique

Het bourgondische Veghel is dit weekend het decor van een gezellig en ongedwongen festival: Fabriek Magnifique. Een festival vol straattheater, muziek, cultuur, food, lokale en landelijke bekende namen en verrassingen! Eens in de twee jaar wordt dit festival gehouden, heerlijk in de open lucht. Op verschillende locaties in Veghel kom je kunst, theater en spektakel tegen: in het park, langs de rivier, in het centrum, in historische gebouwen, in tuinen, silo's en industrieel erfgoed. Een echte ontdekkingsreis met een bourgondisch tintje.

Fabriek Magnifique
Vrijdag 11 juli, zaterdag 12 juli, zondag 13 juli in Veghel.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-07-11 11:41:25 · Gepubliceerd: 11 juli 2014 - 1000