Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag? Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 18 juli 2014 Toerisme Bloedhete dagen liggen dit weekend in het verschiet. Voor wie huis en tuin toch nog wil verlaten staan er zomerse evenementen op het programma. Vier een zwoele Zomercarnaval in Rotterdam of vind verkoeling in een zweefmolen op de Tilburgse Kermis. Of, misschien nog wel de fijnste optie, ga gewoon lekker zwemmen!

Grootse kermis in Tilburg

Ieder jaar licht Tilburg tien dagen op met de Tilburgse Kermis. Drie kilometer aan kermisattracties slingert zich door de binnenstad. Al suikerspinnen etend zwerven ieder jaar tienduizenden mensen over het flikkerende terrein vol spannende attracties en uitdaging. Gek op kermis? Dan mag je de Tilburgse Kermis echt niet overslaan! Tip: de kermis is ook 's avonds open (op zaterdag zelfs tot 02:00 uur!), dan is het een stuk koeler dan overdag.

Tilburgse Kermis.
Van 18 tot en met 27 juli.
Toegang: voor de attracties gelden verschillende prijzen.

Zomercarnaval Rotterdam

Voor dansers en danseressen van het Zomercarnaval Rotterdam wordt deze 30e editie een hele zwoele. Bij tropische temperaturen maken zij er een feestje van in de havenstad! Op zaterdag 19 juli vanaf 13:00 uur trekt de kleurige stoet door de binnenstad. En dan kan niemand stil blijven staan... Houd wel een flesje water bij de hand om het hoofd koel te houden. Te heet overdag? Vanaf 23:00 uur barst de afterparty los in de Rotterdamse Schouwburg. Dansen tot je niet meer kan op de ritmische samba, soca, salsa en merengue tunes.

Zomercarnaval Rotterdam.
De parade is op 19 juli.
Toegang: de parade is gratis, maar voor de afterparty moet je een ticket kopen.

Almelose Havendagen

Aan het water is het gelukkig een stuk koeler dan in de stad. Bezoek daarom dit weekend de gezellige Almelose Havendagen. Op het programma staan voldoende wateractiviteiten, zoals flyboarden. Voor een lekker drankje plof je neer op het terras. En als het echt te warm is, dan spring je toch gewoon het water in?

Almelose Havendagen.
Van 16 tot en met 20 juli.
Toegang: gratis.

Lekker zwemmen

Water, koud water! Dat is wat we willen met deze temperaturen. Ga daarom dit weekend lekker zwemmen. Wat te eten mee, koele drankjes en chillen maar. Vind hier een openluchtzwembad in de buurt!

De Parade in Utrecht

Een klein, eigen wereldje ontvouwt zich deze zomer opnieuw. Eerst in Rotterdam, vervolgens in Den Haag, nu in Utrecht en als laatst in Amsterdam. Voor de 24e keer pakt het reizende theaterfestival De Parade haar bontgekleurde tenten op om een zomer lang te vermaken en te verbazen. Vanaf 18 juli tot en met 3 augustus staat De Parade in het Moreelsepark Utrecht. Bekijk een voorstelling of wandel rustig over het terrein langs de verschillende restaurantjes. Ook heerlijk om gewoon even uit te blazen in het park, met een lekker koel drankje!

De Parade, Moreelsepark Utrecht.
Van 18 juli tot en met 3 augustus. Toegang: gratis, maar voor de voorstelling gelden verschillende tarieven.

Laatst gewijzigd: 2014-07-17 22:51:14 · Gepubliceerd: 18 juli 2014 - 300