Smullen van 200 meest begeerde schilderijen

Expositie 200 Greatest Paintings in Aalsmeer |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bekijk de beroemdste kunst bij Kunstmanifestatie Greatest Paintings

17 mei 2015 Cultuur Aalsmeer, Noord-Holland Spijker in één dag je kennis van kunst bij! In Studio's Aalsmeer hangen de tweehonderd meest begeerde en beroemde schilderijen van de wereld. Kunstmanifestatie Greatest Paintings liet ze levensecht en levensgroot namaken.

Foto 1. Een bijzonder museum, zonder suppoost: maak een reis door de kunstgeschiedenis en langs de 200 meest beroemde en begeerde schilderijen ter wereld. Foto: Greatest Paintings

Reis door kunstgeschiedenis

Bijna iedereen kent de Mona Lisa, de Victory Boogie Woogie en de Nachtwacht, het zijn echte westerse iconen. Nog meer van dit soort iconen vind je bij elkaar in Studio's Aalsmeer. De kunstmanifestatie Greatest Paintings zorgde ervoor dat de 200 meest begeerde en beroemde kunstwerken werden nagemaakt (op ware grootte!). Ze worden samen tentoongesteld, zodat je een bijzondere les in kunstgeschiedenis krijgt. De schilderijen hangen op chronologische volgorde, met als eerste kunst uit 1400. Een kunstzinnige reis door de tijd.

Bijzonder museum

Op de lijst van de 'greatest paintings' staan topwerken uit tachtig musea, gemaakt door ruim honderd kunstenaars. Van Gogh, Rembrandt, Gauguin, Picasso, Vermeer en Renoir... Nergens ter wereld vind je De Guernica, De Victory Boogie Woogie, Het Meisje met de Parel en de Tuin der lusten in één museum! En dit is niet zomaar een museum: de expo Greatest Paintings is een laagdrempelige plek zonder suppoost, waar het verhaal achter de kunst wordt verteld met interactieve hulpmiddelen. Feitjes die je nog niet eerder gehoord had, worden hier getoond! En... aanraken mag!

Praktische informatie

200 Greatest Paintings in Studio's Aalsmeer
De manifestatie is te zien van 16 mei tot en met 25 november 2015.
Foto 2. Ook een reproductie van het beroemde kunstwerk 'Het meisje met de parel' hangt in Aalsmeer. Foto: Greatest Paintings
Foto 3. Bij bijna alle 200 schilderijen zal een belletje gaan rinkelen. Beeld: logo Greatest Paintings

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2015-05-15 17:42:25 · Gepubliceerd: 2014-07-18 12:37:56 - 1493