Vijf keer inspiratie voor het weekend

Welk uitstapje kies jij voor dit weekeinde?

Wat is er te doen in het weekend? Redactioneel door

archief oud artikel 31 juli 2014 Al plannen voor het weekend? We helpen je een stukje op weg met onze vijf tips voor het komende weekeinde. Lekker naar buiten, want het wordt mooi weer en er is van alles te doen! Vergaap je aan zeilboten in Sneek, bezoek zwarte biggetjes of het gezellige Park Hilaria. Stap op de fiets voor een pannenkoekenrit of speur het strand af naar fossielen. Wat kies jij?

Op bezoek bij buitengewone varkens

Zoek de zwarte varkens in het groene gras! Ontmoet zaterdag 2 augustus buitengewone varkens tijdens de open dag bij Buitengewone Varkens in Hoge Hexel. Deze varkensboerderij wil voor een doorbraak zorgen in de vleesindustrie. Er zijn volop biggetjes geboren, dus kom ze zaterdag bewonderen! Er zijn vleespakketten en droge worst te koop en de boer vertelt van alles over zijn initiatief en de buitengewone varkens.

Open dag bij Buitengewone Varkens
Aan de Bekkenhaarsweg 2 in Hoge Hexel. Te bezoeken tussen 10:00 uur en 15:00 uur.

Genieten van zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek

De jaarlijkse Sneekweek begin vrijdag 1 augustus weer! Dit jaar wordt de 79e editie gehouden, het is dus met recht een evenement waar de traditie van af spat. Alle dagen genieten van zeilwedstrijden en de maritieme sfeer die deze dagen in heel Sneek hangt. Elke avond wordt de feesttent omgetoverd in het Holland Friesland House, om de dag in stijl af te sluiten. Tussen 2 en 7 augustus worden diverse zeilwedstrijden gehouden. En het belooft prachtig weer te worden, dus reis af naar Sneek!

Sneekweek, van 2 tot en met 7 augustus 2014.
Volg de laatste ontwikkelingen op Facebook.

Park Hilaria gaat weer van start

Park Hilaria wordt elk jaar groter en leuker! Maar toch blijft de kern hetzelfde: op en top zomerplezier voor iedereen: pretpark, kermis en theater in één. Er zijn gave attracties, er is straattheater te zien, gezellige nostalgische attracties en overal horecagelegenheden. Mascotte Larie de Kanarie loopt rond en zorgt voor nog meer gezelligheid.

Park Hilaria in Eindhoven
Te bezoeken aan de Kennedylaan in Eindhoven van vrijdag 1 augustus tot zondag 10 augustus, van 14:00 uur tot 00:00 uur. Vrijdag en zaterdag tot 00:30 uur.
Toegang: gratis. Er wordt betaald per attractie.

Fossielen zoeken op het Maasvlaktestrand

Benieuwd wat er allemaal uit het water komt op het strand? Doe dan mee met een fossielenexpeditie van FutureLand. Walter Langendoen is een ervaren speurder en hij neemt je mee het strand op. Trek je laarzen of stevige schoenen aan en meld je bij FutureLand (wel eerst kaartjes reserveren!). De expeditie wordt elke zaterdag in augustus gehouden. Twee uur lang ga je met Walter Langendoen het strand op om zelf te zoeken naar bijzondere vondsten. Als je zonder expert op het strand bent en toevallig iets bijzonders tegenkomt, check je met de Oervondst Checker makkelijk of je goud in handen hebt.

Lekker fietsen en daarna pannenkoeken eten

Combineer twee van de leukste dingen die je in het weekend kunt doen: een mooie fietstocht maken en lekker pannenkoeken eten! Dat kan zondag 3 augustus in Laren, waar een gezellige Natuurpannenkoekrit wordt gehouden. Kies voor de fiets (35 kilometer) of de auto (60 kilometer) en trek de mooie natuur rondom Laren in. De tocht voert langs weides, tuinen, bossen en kastelen. Er is ook een rustpauze onderweg. Na een prachtige fietstocht wordt er samen pannenkoeken gegeten bij een Saksische boerderij. Alle routes beginnen in Laren, bij ‘t Langenbaergh.

Natuurpannenkoekrit
Zondag 3 augustus 2014. De vertrektijden zijn van 10:00 tot 12:00 uur en van 12:30 tot 13:30 uur.
Deelname: voor fietsers 2,50 euro en voor auto's 5,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2014-08-06 16:55:15 · Gepubliceerd: 31 juli 2014 - 558