1

Spetterend waterplezier bij Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans: alle waterratten verzamelen!

Deltapark Neeltje Jans   Reportage door

9 augustus 2014 bijgewerkt: 18 augustus 2017 Toerisme Vrouwenpolder, Zeeland Het is stralend weer. In de rij voor de waterglijbaan staat een grote groep kinderen te trappelen om in een bootje omlaag te roetsjen. Dat ziet er veelbelovend uit! DagjeWeg.NL neemt op een zomerse dag een kijkje bij Deltapark Neeltje Jans.

Het mooie weer verleidt ons om buiten te genieten van haar heerlijkheid, maar we beginnen het bezoek aan Deltapark Neeltje Jans met een kijkje bij de exposities binnen. Hoewel we bij aankomst een kaart hebben gekregen, is het toch even zoeken naar wat nu eigenlijk waar zit. Als we langs het restaurant dwalen, stuiten we gelukkig al snel op de expositie. Die neemt ons mee terug in de tijd. Met maquettes en bordjes krijgen we een beeld van de delta door de eeuwen heen. De expositie is vrij feitelijk en weinig interactief, waardoor we al snel besluiten om de expositie en de filmzalen te verruilen voor het zonnetje. Buiten wacht het avontuur!

De beoordelingen van Deltapark Neeltje Jans lopen uiteen. Wat betreft de redactie is een bezoekje aan de Neeltje Jans op een warme zomerdag zeker aan te raden. Anderzijds is het park bij regenval een stuk minder aantrekkelijk. We zijn dan ook benieuwd naar jullie ervaringen. Beoordeel de Neeltje Jans en laat het ons weten!

Overstroming in de kleine delta

Kinderen rennen af en aan op de gloednieuwe Waterspeelplaats, waar het water via buizen en andere handigheidjes op ingenieuze wijze in de rondte loopt. Ze leven zich helemaal uit, terwijl pa en ma op een afstandje oogluikend toekijken. Er zijn zelfs deltawerken op schaal, waarbij de kids met sluizen de waterloop reguleren. "Kijk!", roept een jongetje. "Ik laat de boel overstromen!", waarna hij de schuif met een ruk omhoog trekt. Ook de waterglijbaan is met recht een succes te noemen. "Opa, ik wil nog een keer", dramt een klein meisje. Opa geeft zuchtend toe: "Oké, nog één keertje dan."

Spetterende zeehondenshow

Naast de attracties, exposities en natuurlijk een kijkje in de deltawerken heeft Neeltje Jans nog meer te bieden. Zo wandelen we via het tropische aquarium door naar de zeehondenshow. De zeehonden nemen ons mee naar hun natuurlijke habitat. Onder luid applaus showt zeehond Rob hoe hij de vrouwtjes normaliter verleidt. Een grappig geheel, waar we ook nog eens het één en ander van opsteken. Tot slot waaien we uit in de Orkaanmachine, waar we een heuse orkaan beleven. Een bezoekje aan Deltapark Neeltje Jans is op z'n minst verfrissend te noemen.

Foto 1. Op een warme zomerdag genieten de kids in Neeltje Jans gegarandeerd van spetterend waterplezier! Foto's: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 2. De expositie voelt ons inziens wat oubollig aan...
Foto 3. ...maar gelukkig zijn er interactieve elementen. Parkeer je boot in de sluis, bijvoorbeeld!
Foto 4. De zeehondenshow is grappig en interessant.

Laatst gewijzigd: 2017-08-18 22:59:29 · Gepubliceerd: 2014-08-08 13:47:08 - 6259