Verken het allerliefste Veere

Wat is er te doen in Veere? |  
Reportage door
Foto 1. Een dagje Veere is altijd leuk. Foto: Eline Visscher

Trek van de Grote Kerk door de knusse straatjes van Veere

20 juli 2020 Toerisme Veere, Zeeland In de zomermaanden lijkt Veere opeens het centrum van de wereld. Het schattige Zeeuwse stadje is populair onder toeristen. Met een historische markt en andere activiteiten probeert Veere de vertier zoekende vakantieganger aan te trekken. Maar wat is er precies te zien en te doen in Veere? Genoeg, dat is zeker!

Grote Kerk is de eyecatcher van Veere

De eerste eyecatcher is de Grote Kerk, het middelpunt van Veere. De kerk is open voor publiek van 11:00 uur tot 17:00 uur. Binnen is een installatie te zien, de zogenaamde Slinger van Foucault. Met deze slinger bewees de Franse natuurkundige Léon Foucault dat de aarde draait. De slinger wordt regelmatig in de beweging gebracht, zodat met eigen ogen te zien is hoe deze wetenschap werkt. Muziekpodium Zeeland organiseert concerten in de kerk, een mooie bestemming voor een avondje uit! Voor meer inspiratie is het VVV-kantoor te vinden, naast de Grote Kerk. Hier haal je natuurlijk allerhande foldertjes van de bezienswaardigheden in de omgeving. Wij lopen verder om zelf te ontdekken wat Veere in alle knusse straatjes heeft verstopt!

Langer genieten van Zeeland? Boek een hotel in Zeeland en verken de provincie.

Roze en niet te missen in Veere: Oma's Snoepwinkel

Opvallend in het straatbeeld van Veere is de roze gevel van Oma's Snoepwinkel. Mensen verdringen zich bij het kleine winkeltje om de lekkerste oud-Hollandse snoepjes te bemachtigen. Het assortiment bestaat uit wel 101 verschillende soorten, waaronder de echte ulevellen, polka-brokken en duimdrop. De gekleurde toverballen lachen ons toe vanuit de glazen potten in de vitrine en langs ons lopen verschillende mensen met een roze zak gevuld met lekkers. Wie met kinderen naar Veere gaat ontkomt niet aan dit aantrekkelijke adres!

Historische markt en terrassen

Eenmaal in de hoofdstraat van Veere vallen we midden in de historische markt en zien overal koopmannen en -vrouwen in ouderwetse kledij. Wij weten gelukkig een plekje te bemachtigen op het volle terras van het Waepen van Veere om het gewoel van een afstandje te bekijken. Dit gezellige hotel-restaurant verwent gasten met streekproducten en luxe hotelkamers. Op deze drukke dag zit het terras bomvol! In de maanden juli en augustus is het stadje het decor van een historische markt. Lekkere honing, kleding en andere producten liggen uitgestald door de in historische kledij uitgedoste standhouders. Een gezellige drukte!

Leuke winkeltjes in Veere

Ook als er geen markt is heeft Veere genoeg winkeltjes om een souvenirtje te scoren. Bij Atelier De Schapekop slaag je voor lieve schapenknuffels en warme truien en sokken van schapenwol. Bij Zee, Water en Schuim (Markt 28), verwen je jezelf met allerlei fijne verzorgingsproducten met een vleugje zee.

Meer bezienswaardigheden in Veere

Vlakbij Veere ligt de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Bekijk de leukste adresjes en winkeltjes van Middelburg.

Ken jij nog leuke adresjes in Veere? Deel ze met ons en mail naar redactie@dagjeweg.nl.
Foto 2. De eerste eyecatcher van Veere is de Grote Kerk. Foto: Grytsje Anna Pietersma
Foto 3. Een niet te missen winkeltje. Koop lekkers bij Oma's Snoepwinkel. Foto: Grytsje Anna Pietersma
Foto 4. De historische markt trekt in de zomermaanden veel publiek naar Veere. Foto: Grytsje Anna Pietersma
Foto 5. Gezelligheid in de kleine straatjes. Foto: Grytsje Anna Pietersma
Foto 6. Toeristen maken leuke vakantiekiekjes in klederdracht. Foto: Grytsje Anna Pietersma
Foto 7. Nostalgische winkeltjes. Foto: Eline Visscher
Foto 8. Zeeuws snoepgoed. Foto: Eline Visscher

Laatst gewijzigd: 2021-09-16 10:24:40 · Gepubliceerd: 2014-08-12 16:18:39 - 58507