1

Waar komt mijn vulpen vandaan?

Beleef een vergeten geschiedenis bij 1001 Inventions!

Redactioneel door
Boek tickets voor 1001 InventionsTip: Koop je entreebewijzen online en krijg als volwassene, student en jongere € 2,- korting.

archief oud artikel 18 augustus 2014 Wetenschap Rotterdam, Zuid-Holland Beleef een vergeten geschiedenis bij 1001 Inventions in Post Rotterdam! Ontdek een vergeten geschiedenis en reis mee naar een verre vergeten beschaving, die zich van Spanje tot China strekte. Bij de tentoonstelling 1001 Inventions val je van de ene in de andere verbazing! De straatlantaarn, de vulpen, parfum... wist je dat talloze zaken die wij dagelijks gebruiken uit het Gouden Tijdperk van deze vergeten beschaving komen?

Laat je nog tot en met zondag 11 januari 2015 verwonderen door wetenschappelijke en culturele ontdekkingen uit het Gouden Tijdperk van de vergeten beschaving. De prijswinnende tentoonstelling 1001 Inventions doet tijdens haar wereldreis het voormalige Postkantoor in Rotterdam aan. Van straatlantaarn tot vulpen en van scalpel tot parfum. Het zijn maar een aantal voorbeelden van de talloze zaken die de meeste mensen dagelijks gebruiken, zonder te weten waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Ga mee terug in de tijd en ontdek bij 1001 Inventions wat je allemaal in huis kunt vinden met een oorsprong in de vergeten beschaving!

Talloze ontdekkingen en uitvindingen bij 1001 Inventions

Ontdekkingsreis langs raketten en operaties

Leer bij 1001 Inventions alles over de vele uitvindingen en ontdekkingen uit het Gouden Tijdperk van de vergeten beschaving, waarvan je tot op de dag van vandaag de vruchten plukt. De talloze uitvindingen en kunstuitingen van inspirerende mannen en -vrouwen hebben de funderingen gelegd voor onze moderne wereld. Tijdens dit tijdperk groeide alchemie uit tot de wetenschap van de scheikunde. Er werden pogingen gedaan om de eerste bemande raket te lanceren, om medische operaties uit te voeren en om te navigeren met behulp van de sterren. Ook ontstonden de eerste theorieën over de evolutie van dieren.

Ga aan de slag!

Door de korte films met acteur Sir Ben Kingsley, interactieve stations en loslopende acteurs verveel je je bij 1001 Inventions geen moment. De expositie is opgedeeld in zeven verschillende zones, die elk een deel van de beschaving omvatten. Ga ook aan de slag en maak natuurlijke zeep bij één van de workshops.

Bezoekersinformatie:

1001 Inventions. Ontdek de Gouden Eeuw van de vergeten beschaving
Zaterdag 29 augustus 2014 tot en met zondag 11 januari 2015
Post Rotterdam, Coolsingel 42, 3011 AD Rotterdam

Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag: 10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag en zondag: 10:00 tot 18:00 uur
NB: De kassa is open tot 16:00 uur. In de vakanties en op feestdagen ook op maandag geopend.

Entreeprijzen:
Volwassenen: € 14,-
Student: € 11,-
Jongeren, 13 tot en met 18 jaar: € 10,-
Kinderen, vanaf 6 jaar: € 6,-.

Tip: Koop je entreebewijzen online en krijg als volwassene, student en jongere € 2,- korting. Kijk voor de prijzen van de workshops, rondleidingen en Activity Zone op de website.

Laatst gewijzigd: 2014-12-18 14:59:55 · Gepubliceerd: 18 augustus 2014 - 4916

Dit past bij 'Waar komt mijn vulpen vandaan?'