Ontdek het échte Utrecht

De locals nemen je mee naar de leukste hotspots van Utrecht

Echtutrecht.nl: voor de hotspots van Utrecht Redactioneel door

archief oud artikel 2 september 2014 Toerisme Utrecht, Utrecht Weet je de nieuwste hotspots van Utrecht al te vinden? De Domstad herbergt nog tal van verborgen pareltjes, naast de bekende locaties als de Dom, de Oudegracht en het restaurantje aan de werf. Maar ken je ook de bijzondere adresjes als de Oude Hortus met haar terras? Hier heb je een fantastisch uitzicht over de kassen en de tuin. Laat je meevoeren van hier, naar de Nieuwegracht met haar wijnbarretje en het steegje richting het Abraham Dolehof...

Op echtutrecht.nl vind je de leukste hotspots en kun je nu ook selfies bekijken van inwoners en bezoekers op hun favoriete plek in Utrecht. Een leuke manier om inspiratie op te doen en écht Utrecht te ontdekken! Om je alvast op weg te helpen verzamelden wij alvast wat leuke tips van locals:

Een creatieve smeltkroes

Utrecht is genieten van trendy designwinkeltjes, unieke ondernemers en eigenzinnige winkelconcepten. Je vindt ze op bijna elke hoek. Er zijn intieme winkelstraatjes om lekker in te slenteren, met luxe boetieks, antieke drogisterijen en culinaire winkels om bij te watertanden, zoals bij de Bakkerswinkel. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan ook urenlang shoppen in het overdekte winkelcentrum, ook open op zondag!

Na het shoppen even bijkomen? Op het gebied van eten en drinken valt er in Utrecht genoeg te kiezen. Fijnproevers vinden in Utrecht een keur aan restaurants en eetcafés voor alle gelegenheden en smaken. Jeroen zijn favoriete plek is Luden. "Hier kun je heerlijk eten en met mooi weer gezellig een drankje doen op het terras in de binnentuin."

Een oase van rust midden in de stad

Alice bezocht de binnentuin van de Domkerk, De Pandhof. Een oase van rust, midden in de stad. "Het lijkt net of de tijd hier heeft stilgestaan. Eén van de fijnste plekjes in Utrecht, dus een 'Echt Utrecht beleving'. Hoewel, het voelt ook een beetje alsof je in het buitenland bent. Maar niks is minder waar: deze prachtige tuin ligt gewoon midden in het centrum van Utrecht", vertelt Alice.

De Pandhof van de Domkerk dateert uit 1390-1440 en werd eind 19e eeuw gerestaureerd. Het is een kloostertuin met middeleeuwse stijlelementen, waar sierplanten en kruiden groeien. Een prachtige locatie om even tot rust te komen! Net als De Pandhof vind je nog meer hofjes in Utrecht.

Stad met een rijke historie

Utrecht verovert je met haar middeleeuwse charme. Romaanse kerken, middeleeuwse werven en natuurlijk de prachtige gotische Domkerk en Domtoren: de hoogste kerktoren van Nederland en symbool van Utrecht. Even buiten de stad vind je bovendien prachtige forten en een betoverend mooi kasteel. Wilma Leenders omschrijft Kasteel de Haar als volgt: "Kasteel de Haar is echt prachtig! Het lijkt wel een sprookjeskasteel. Leuk om eens een rondleiding te doen en te wandelen in de tuinen. Aanrader vlakbij Utrecht!"

Ontdek Utrecht op de fiets

In Utrecht houden ze van fietsen! Het is dan ook niet voor niets dat volgend jaar het grootste fietsevenement, de Tour de France, zijn start zal hebben in deze stad. De voorpret voor dit grote evenement is zelfs al begonnen! Op de Stadhuisbrug staat nu een gigantische fiets om Utrecht vast warm te krijgen voor de Tourstart in 2015, aldus Gemma.

Utrecht is daarnaast aangesloten op het netwerk van fietsknooppunten, dat je langs de mooiste routes in en om Utrecht leidt. Denk aan de prachtige route langs de Vecht, van Utrecht tot Loenen. Of met de fiets door het Wilhelminapark en de bossen van Amelisweerd naar het theehuis in Rijnauwen. Wanneer je Utrecht dus op de fiets zou willen ontdekken zijn er een hoop mogelijkheden en leuke fietsroutes!

Dagje Utrecht? Ontdek de te gekke acties

Met het uploaden van jouw Utrecht selfie kun je gelijk profiteren van leuke extra’s. Dit kan bijvoorbeeld een gratis kaasplankje zijn, een gedicht bij je koffie, een tweede museumticket gratis, of een 'kijkje achter de schermen'. Natuurlijk willen ook andere mensen jouw tips zien! Het enige wat je hoeft te doen is hier een selfie op een favoriete plek in Utrecht te uploaden om gebruik te maken van te gekke acties! Jouw selfie is namelijk extra's waard. Op vertoon van je selfie krijg je bij een hoop ondernemers in de stad iets extra! Daarnaast maak je ook kans op leuke Utrechtse prijzen. De leukste selfie wint namelijk een 'Echt Utrecht beleving'!

Laatst gewijzigd: 2014-09-02 17:29:58 · Gepubliceerd: 2014-08-26 11:22:33 - 620