Griezelig, maar gezond: neem een hapje insect

Neem een hapje insect |  
Nieuws door

8 september 2014 Trends Heilig Landstichting, Gelderland Op veel plekken op de wereld is het normaal om insecten te eten. Het zijn zelfs delicatessen. Toch vinden we dat hier maar raar. Durf jij mee te doen met een workshop insecten eten?

Gefrituurde sprinkhaan

Insecten worden niet alleen uit armoede gegeten, omdat er verder niets anders voorhanden is. Op veel plekken in de wereld wordt het ook als een lekkernij gezien. Dat kunnen we ons hier in het westen vaak niet voorstellen. Tocht wordt het steeds gewoner om een sprinkhaan te frituren of een rups tussen je brood te doen.

Voordelen van insecten eten

Museumpark Orientalis geeft daarom een Workshop Insecten eten: het is spannend, gezond en misschien vind je het ook wel lekker! Het biedt in elk geval heel veel nieuwe mogelijkheden voor in de keuken. Durf jij je te wagen aan een rups, sprinkhaan, termiet of keverlarven? Alle voordelen over insecten eten hoor je tijdens de workshop. En je mag natuurlijk ook proeven.

Praktische informatie

Workshop Insecten eten in Museumpark Orientalis
Zondag 21 september, start om 14:00 uur. Let op: aanmelden kan tot en met 17 september op de website van Orientalis.
De workshop wordt gegeven door Patricia Stevens, gepromoveerd Moleculair Bioloog en Voedingsdeskundige verbonden aan de Universiteit van Groningen.
De kosten zijn 28,00 euro per persoon, inclusief museumbezoek. Heb je een Museumkaart, dan wordt het entreegeld in mindering gebracht.
Heb je geen zin in al die friemeldieren? Kies voor een andere culinaire uitspatting en geniet van uitstapjes met wijn, chocolade, pannenkoeken of een leuk restaurantje!

Laatst gewijzigd: 2014-09-08 14:45:05 · Gepubliceerd: 2014-09-08 14:22:34 - 452