Ontsluit de oudheid met de nieuwste technieken

Duik in het Romeinse Rijk in het Allard Pierson Museum

Het Romeinse Rijk komt tot leven in het Allard Pierson Museum Nieuws door

archief oud artikel 24 september 2014 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Een tentoonstelling over het Romeinse Rijk hebben we allemaal wel eens gezien. Maar het Allard Pierson Museum pakt het anders aan: Keys to Rome is een expositie vol digitale technieken en schaalmodellen die op aanraking reageren.

Digitale techniek in het museum

In het Amsterdamse Allard Pierson Museum komt de geschiedenis echt tot leven. Dat gebeurt met behulp van digitale technieken en bijzondere animaties. Er wordt een wereld voor je ogen opgeroepen waardoor je voor je gevoel echt de wereld instapt. Bekijk de promofilm hier maar eens. Het museum mag dan wel tachtig jaar oud zijn, het gaat wat dit betreft met de tijd mee!

Wegen naar Rome

In dit museum ontdek je verschillende wegen naar Rome, waardoor je de geschiedenis echt kunt 'ontsluiten'. Schijn met een lampje, het zogeheten Revealing Flashlight, op een origineel voorwerp en de oorspronkelijke kleur licht op! Er zijn ook schaalmodellen die in 3D geprint zijn. Ze reageren op aanraking en vullen de informatie aan op het scherm. Laat je verrassen door de levende oudheid!

Praktische informatie

Keys to Rome, te zien in het Allard Pierson Museum in Amsterdam
Te zien op alle dagen, behalve maandag, van 10:00 uur tot 17:00 uur. In het weekend en tijdens feestdagen open vanaf 13:00 uur.
Entree: 10,00 euro voor volwassenen, kinderen vanaf vier jaar en senioren betalen 5,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2014-09-24 17:40:42 · Gepubliceerd: 2014-09-24 17:11:28 - 849