1

Wat is jouw favoriete plek in Utrecht?

Maak een selfie op jouw unieke plek en ontvang vele extra's

Redactioneel door

archief oud artikel 6 oktober 2014 Utrecht, Utrecht Volgens de Amerikaanse site EpicDash behoort Utrecht tot de vijftien meest ondergewaardeerde steden van Europa. En terecht, want Utrecht herbergt een groot aantal prachtige, soms nog onontdekte, plekken. Weet jij een mooie plek in Utrecht? Maak hier een selfie en deel deze op echtutrecht.nl! Zo inspireer je anderen en profiteer je bovendien van leuke extra's. En wie weet win je de ultieme Echt Utrecht beleving...

Bekend en onbekend Utrecht

Utrecht heeft vele mooie plekken om een Utrecht-selfie te maken. Zo kun je een bezoek brengen aan één van de werven die de stad rijk is. Deze zijn uniek in de wereld en een genot om op te vertoeven. Een borrel of diner bij één van de, in werfkelders gevestigde restaurants en je avond is compleet. Maar Utrecht heeft meer dan werven alleen. Ook de bekende plekken als de Domtoren en de Domkerk zijn een must om te bezoeken. Daarnaast is onlangs DOMunder geopend, dé nieuwe attractie van Utrecht. Midden op het Domplein is de entree naar een ondergrondse ruimte waar 2000 jaar geschiedenis van Nederland te zien is. Onder dit eeuwenoude plein volg je een route waar je met een speciale zaklamp archeologische vondsten kunt ontdekken.

Langs hofjes en markten

Naast deze welbekende publiekstrekkers heeft Utrecht nog meer in huis. Ga eens van de gebaande paden af en ontdek de verschillende hofjes die de stad rijk is. Abraham Dolehof bijvoorbeeld, is een plek om heerlijk tot rust te komen. Het behoorde vroeger tot het Sint Ursulaklooster, opgericht in 1412 door de heer Dole. En net als de Abraham Dolehof is ook Flora's Hof, het hofje naast de Domtoren, een bezoek waard. Dit mooie hofje is een restant van de kwekerij Flora's Hof.

Ook de lokale stadsmarkten zijn een bezoek en een unieke selfie waard. Zo vind je iedere zaterdag op de bloemenmarkt op het Janskerkhof een groot aanbod van zaden, bloemen, planten en bomen. Of waan je door het oudste straatje van Utrecht, de Twijnstraat, waar lokale ondernemers dagelijks de beste versproducten verkopen en waar iedere eerste zondag van de maand een Streekmarkt wordt georganiseerd.

Ontvang extra's met jouw selfie

Utrecht heeft dus genoeg mooie plekken voor een Utrecht-selfie. En op vertoon van deze selfie, krijg je bij talloze ondernemers in de stad iets extra! Zo verrast SET buurt je met een zoete lekkernij bij je kopje koffie of thee. Bij Museum Catharijnconvent, waar momenteel een tentoonstelling over naastenliefde te zien is, krijg je op vertoon van je selfie een setje ansichtkaarten gratis. Greenjoy sloepverhuur geeft speciaal voor deze actie €10 korting en ook restaurant Brass heeft iets speciaals bedacht. Op vertoon van je foto krijg je bij een driegangenverassingsmenu een vierde gang gratis, en bij een viergangenverassingsmenu wordt zelfs een vijfde gang extra geserveerd.

De ultieme ‘Echt Utrecht' beleving

Naast de acties van lokale ondernemers, krijgt degene met de leukste selfie de ultieme ‘Echt Utrecht beleving'. Een compleet verzorgd weekendje weg!

Dus breng een bezoek aan de prachtige stad Utrecht, ontdek jouw eigen unieke plekjes en geniet van alle extra's!

Chillen op het terras van Bistro Witte Ballons aan de Oude Gracht in Utrecht Een romantisch plekje bij Bistro Witte Ballon aan de Oude Gracht. Foto: (c) Anne Hamers, Toerisme Utrecht

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:38:07 · Gepubliceerd: 6 oktober 2014 - 5015

Dit past bij 'Wat is jouw favoriete plek in Utrecht?'

1 reactie