Ga op de foto met verborgen topmodellen

Neem een kijkje bij de bijzondere fotoshoot in Beeld en Geluid

Fotoshoot met topmodellen in Beeld en Geluid Nieuws door

archief oud artikel 8 oktober 2014 Toerisme Hilversum, Noord-Holland In de archieven van Beeld en Geluid liggen duizenden topstukken: decors, maquettes, de originele poppen uit de Fabeltjeskrant, de eerste radio's en televisies... en nog veel meer! Deze objecten gaan allemaal op de foto, voor op de online beeldbank. Jij kunt komen kijken en zelf ook op de foto gaan!

Paulus de Boskabouter

Er is veel te vertellen over de geschiedenis van radio en televisie in Nederland. En daar horen ook mooie en bijzondere objecten bij. Er is geen ruimte om al die spullen tentoon te stellen, maar dat kan wel op de online beeldbank van Beeld en Geluid. Een selectie van 2000 objecten gaat deze dagen op de foto. Als heuse topmodellen worden ze van alle kanten gefotografeerd: Loekie de Leeuw, Paulus de Boskabouter, een originele Nipkowschijf en het T-shirt van Koos Koets. Een groot project, waar jij bij kunt zijn! Dat is misschien wel de enige keer dat je deze bijzondere attributen in het echt kunt zien.

Selfie met een fotomodel

Vrijwilligers vertellen leuke verhalen bij alle fotomodellen. Zij werkten nog met deze attributen voordat ze in het archief terecht kwamen. Kom kijken, tot en met 24 oktober in Beeld en Geluid. Je bent welkom van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 uur en 17:30 uur. Er is ook ruimte om een selfie te maken tijdens de fotoshoot. De topmodellen waren ook al op televisie te zien. Bekijk het fragment over de Topmodellen in De Wereld Draait Door.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:06:17 · Gepubliceerd: 8 oktober 2014 - 446