Dagje uit dit weekend!

De leukste uitjes met kinderen Redactioneel door

archief oud artikel 9 oktober 2014 Toerisme De zomer lijkt nog maar net achter ons te liggen of we duikelen de herfst alweer in. En daarmee de herfstvakantie! Start dit weekend met frisse moed aan dit winderige en natte seizoen. Want er valt genoeg te zien en te genieten. Lekker weggekropen bij een film uit het programma van Cinekid of vol bewondering rondwandelend in de tentoonstelling Romantische mode van het Gemeentemuseum Den Haag. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5. Fijn weekend!

Zweedse editie filmfestival Cinekid

AMSTERDAM - Iedere herfstvakantie is het weer iets waar de kinderen zich op verheugen: Cinekid! Dit film, media en televisiefestival in de Amsterdamse Westergasfabriek laat de hele vakantie lang de gaafste nieuwe televisieseries en films zien. Voor alle leeftijden! Dit jaar staan er veel Zweedse films op het programma, zoals de verfilming van De jongen met de gouden broek van de bekroonde schrijver Max Lundgren. Maar ook Pluk van de Petteflet en films van de Pink Panther draaien in de Cinekid-bioscoop. Behalve in Amsterdam kun je op 34 andere locaties in Nederland terecht voor Cinekid op Locatie.

Filmfestival Cinekid.
Van 11 tot en met 18 oktober 2014.
Toegang: prijzen verschillen per activiteit en voorstelling.

Ontmoet Jan Terlouw

HEILIG LANDSTICHTING - Jan Terlouw, bijna iedereen kent zijn boeken wel. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren, bekroond met een Gouden Griffel, en Oorlogswinter. De verfilming van Oorlogswinter was met bijna een miljoen bezoekers een van de best bezochte Nederlandse films ooit! Jan Terlouw is een verhalenverteller als geen ander. Op zaterdag 11 oktober komt hij naar Museumpark Orientalis, waar hij in de Romeinse stadsstraat live spannende verhalen vertelt. Fans kunnen bij deze gelegenheid hun boeken laten signeren!

Jan Terlouw op bezoek in Museumpark Orientalis.
Zaterdag 11 oktober 2014.
Toegang: € 9,50 voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Romantische mode uit de 19e eeuw

DEN HAAG - Ruches, kant en borduursels. De baljurken en andere romantische mode pronkt vanaf dit weekend in het Gemeentemuseum Den Haag. Voor liefhebbers van Pride & Prejudice en Downton Abbey is Romantische mode een tentoonstelling om bij weg te dromen. Schitterende accessoires en strakke korsetten liggen naast complete kostuums die samen precies laten zien hoe de 19e eeuwse mode eruit zag. Ook moderne ontwerpers als Jan Taminiau, Vivienne Westwood en Jean Paul Gaultier lieten zich inspireren door deze stijl. In het Gemeentemuseum zie je een aantal van hun adembenemende ontwerpen.

Romantische mode in het Gemeentemuseum Den Haag.
Van 11 oktober 2014 tot en met 22 maart 2015.
Toegang: € 17,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Strips, strips, strips in Breda

BREDA - Wie graag met zijn neus tussen de plaatjes zit is dit weekend te vinden op het Stripfestival Breda. In het Chassé Theater komen meer dan 200 tekenaars en vele uitgeverijen samen om hun passie te delen. En natuurlijk zijn er heel veel strips te koop! Heerlijk om even door heen te neuzen of om de verzameling weer uit te breiden. Dan heb je meteen de rest van de herfst en winter iets leuks te doen.

Stripfestival Breda.
11 en 12 oktober 2014.
Toegang: € 7,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Vliegerfestival op Forteiland Pampus

MUIDEN - Laat die herfstwind maar waaien! Op Forteiland Pampus kunnen de bezoekers dit weekend wel wat windkracht gebruiken tijdens het Vliegerfestival Pampus voor de wind. Hoog in de lucht dartelen bijzondere vliegers, die hoger gaan dan 100 meter! Kinderen mogen zelf een vlieger knutselen en krijgen vervolgens instructies om deze in de lucht houden. Rode wangen en veel plezier gegarandeerd. En, de hele herfstvakantie is er van alles te doen op Forteiland Pampus, dus kom gerust later langs.

Vliegerfestival Pampus voor de wind.

11 en 12 oktober 2014.
Toegang: € 17,50 voor volwassenen en € 13,50 voor kinderen. Prijs is inclusief veerdienst en rondleiding.

Laatst gewijzigd: 2014-10-09 22:50:18 · Gepubliceerd: 9 oktober 2014 - 529