Teveel pepernootjes? Ga Safari-joggen!

Tijdens het hardlopen spotten joggers regelmatig wilde dieren

Beleef de Veluwe Nieuws door

archief oud artikel 6 december 2014 Sport Een rondje hardlopen, door de buurt of nog door een mooi park, het kan allemaal niet tippen aan Safari-joggen! Deze manier van hardlopen over de Veluwe is een waar avontuur. En een mooie gelegenheid om die extra pondjes van pepernoten en marsepein van je af te schudden.

Safari-joggen is een idee van een paar vrienden, die zelf regelmatig hun hardlooprondjes maakten over de Veluwe. Iedere keer waren ze opnieuw onder de indruk van het wild wat ze hierbij tegenkwamen. En dat wilden ze delen! In kleine groepjes neemt een gids de Safari-joggers mee op de Veluwe, in de omgeving van Arnhem. Om mee te doen moet je wel een ervaren hardloper zijn, want tijdens deze sessie moet iedere deelnemer een snelheid van ongeveer 8 tot 11 kilometer per uur vol kunnen houden. Onderweg stopt de groep regelmatig om wild te kijken en van de omgeving te genieten op een mooi uitzichtpunt. De lengte van de route varieert van 6 tot wel 25 kilometer.

Welke dieren kun je tegenkomen?

De gids die de joggers meeneemt heeft ervaring met het spotten van wild en kiest voor een tijdstip waarop de dieren zich meestal laten zien. Daarom hebben deelnemers grote kans op een ontmoeting met een damhert, reeën, een wild zwijn of de echte koning van de Veluwe: het edelhert. De organisatie wil het wild niet verstoren, dus blijft de groep altijd op de paden en is zo stil mogelijk. Een deel van de opbrengsten van het Safari-joggen gaat naar projecten van natuurbeheerders om de mooie Veluwe te onderhouden.

Geef Safari-joggen cadeau! Voor maar € 15,- ga je mee met de ervaren gids over de Veluwe.

Laatst gewijzigd: 2014-12-05 16:34:23 · Gepubliceerd: 6 december 2014 - 455