Weekend Top 5 voor de kerstvakantie

Dagje uit in de kerstvakantie dit weekend

Bekijk de kalender voor de kerstvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 26 december 2014 Toerisme Landelijk Vervelen de kinderen zich al? Heb je zelf zin in een verzetje? Ga de hort op dit weekend: er is van alles te doen omdat het kerstvakantie is! In de Weekend Top 5 staan daarom dit keer ook leuke uitjes voor de vakantie.

Midwinterfeest op het Muiderslot

MUIDEN - Hoe wordt het kerstfeest in Europa gevierd? Op het Muiderslot zie je hoe het er aan toegaat met Kerst in Scandinavië, Duitsland, Nederland, Engeland en Italië. Van het Germaanse joelfeest en de gevulde varkenskop, tot de kerstheks en een indrukwekkende middeleeuwse zwanenpastei, alles komt voorbij. Op 27 en 28 december zijn de ridders van Zwaard en Steen in het kasteel. Ze bereiden het midwinterfeest voor, maar ze hebben wel hulp nodig...

Praktische informatie
Midwinterfeest op het Muiderslot
Van 20 december tot en met 4 januari, van 12:00 uur tot 17:00 uur. Eerste Kerstdag en met oud en nieuw gesloten.
Entree: 13,50 euro voor volwassenen, 9,00 euro voor kinderen.

Spannendste Tijdreis naar de Kerstman

HOORN - De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur! Ga onder het genot van warme chocolademelk per stoomtram mee met de Tijdreis naar de Kerstman. Eindbestemming is de leukste plek waar je rond de Kerst kunt zijn: het station waar de Kerstman zijn cadeautjes verstuurt. Hij heeft voor alle kinderen een cadeautje bij zich!

Praktische informatie
Spannendste Tijdreis naar de Kerstman
Van 22 tot en met 28 december, de trein vertrekt om 10:30 uur, 12:30 uur en 14:30 uur.
Entree: 15,00 euro voor volwassenen, 13,00 euro voor kinderen. Peuters van 2 en 3 jaar mogen gratis mee.

Kerstvakantie in Bakkerijmuseum

HATTEM - Het is één en al genoeglijkheid in het Nederlands Bakkerijmuseum. De ovens worden opgestookt zodat je lekker behaaglijk kunt meedoen aan alle midwinteractiviteiten. Maak en versier je eigen peperkoek of geniet van de kolderieke familieshow van bakker Fred. Kom op tijd voor een plekje! Ook op Tweede Kerstdag geopend.

Praktische informatie
Activiteiten in de kerstvakantie bij het Nederlands Bakkerijmuseum
De hele kerstvakantie geopend, maar niet op Eerste Kerstdag, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag.
Entree: 7,50 euro voor volwassenen, 6,00 euro voor kinderen.

Kerstsprookje De Notenkraker

UTRECHT - In de kerstvakantie kun je elke dag komen luisteren naar het spannende voorleessprookje van De Notenkraker in Museum Speelklok. De muziekinstrumenten van het museum spelen vrolijk mee, met natuurlijk muziek van Tsjaikovski, maar ook hoor je 'Jingle Bells' en 'We wish you a merry christmas'. Een leuk en interactiev kerstverhaal over Clara, de prins en de muizenkoning.

Praktische informatie
Spannende voorleessprookje van De Notenkraker in Museum Speelklok
Van 20 december tot en met 4 januari 2015, van 14:00 uur tot 14:45 uur. Op eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.
Entree: gratis, wel wordt er een euro toeslag gevraagd bij de entree.

Activiteiten in Natuurmuseum

NIJMEGEN - De wolf is terug in het Natuurmuseum! Beleef de voorstelling Wolvenverhalen van Overzee, bekijk de opgezette grijze wolf van dichtbij, knutsel mee aan het wolvenreservaat, speel het spel WolfQuest op een groot scherm, kleur je eigen wolvenkop... je hoort het al, voor vervelen is deze kerstvakantie geen ruimte in het Natuurmuseum!

Praktische informatie
Kerstvakantie in het Natuurmuseum
Van 20 december tot en met 4 januari 2015, van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.
Entree: 4,00 euro voor volwassenen, 2,50 euro voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-12-24 15:32:08 · Gepubliceerd: 26 december 2014 - 1117