Volg de pestdokter tijdens de rattentour!

Durf jij een stukje rat te proeven?

Rattentour door Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Het wemelde vroeger van de ratten in Amsterdam. Kom erachter tijdens de enige echte Rattentour. Foto: Jean-Jacques Boujot, Flickr

16 januari 2015 bijgewerkt: 30 juli 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Vroeger wemelde het van de ratten in Amsterdam: dit ongedierte bracht de pest in de huizen. Daar zie je nu nog steeds overblijfselen van. Volg de Rattentour door Amsterdam en proef een stukje rat! Durf jij?

Rattentour door Amsterdam

Driehonderd jaar geleden heerste de pest in Amsterdam. Ratten brachten deze ziekte over op mensen en vele inwoners van Amsterdam stierven aan deze ziekte. De zeventiende eeuw stond in het teken van deze ziekte, en dat zie je nog steeds. De Rattentour van Van Aemstel Produkties leidt je langs al deze plekken: een opvangcentrum, een weeeshuis, een apotheek en een verdwenen kerkhof.

Eet een rat

De gids is in stijl verkleed als middeleeuwse pestdokter, compleet met vogelmasker. Ja, je leest het goed. In de snavel van het masker werden kruiden gestopt die de 'gevaarlijke dampen' van de zieke moesten weren. Tijdens deze toeristische toer, die in zijn geheel in de rosse buurt van Amsterdam gehouden wordt, valt er toch nog heel wat te lachen. Al was het alleen maar omdat je aan het eind van de excursie een stukje rat krijgt aangeboden. Durf jij te proeven?

Praktische informatie

Rattentour door Amsterdam, georganiseerd door Van Aemstel Produkties
Te boeken voor 17,50 euro per persoon.
Meelopen? Aanmelden kan via de website van Van Aemstel Produkties of via 020-683 25 92.

Foto 2. Pestdokter in Rome. Bron: Wikipedia, gravure van Paul Fürst
Foto 3. Ontdek Amsterdam van een heel andere kant, stap binnen in het tijdperk van de pest. Foto: Van Aemstel Produkties

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 16 januari 2015 - 1667