Wandel langs het echte verhaal van zeeheld Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter in het Scheepvaartmuseum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Duik in het verhaal van een bijzondere zeeman

26 januari 2015 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Het Scheepvaartmuseum was natuurlijk dé plek voor de première van de historische speelfilm Michiel de Ruyter. De Nederlandse zeeheld wordt hier de komende tijd in het zonnetje gezet met een bijzonder programma: Held in zicht!

Foto 1. Donderdag 29 januari is de film Michiel de Ruyter in alle bioscopen in Nederland te zien. Beeld: screenshot uit de film

Wereldpremière Michiel de Ruyter

Het Scheepvaartmuseum was maandag 26 januari het decor van de wereldpremière van de speelfilm Michiel de Ruyter. Voor deze gelegenheid werd in het museum een bioscoop gebouwd waar alle 1200 genodigden in terecht konden. De première was meteen de start voor een programma vol activiteiten rondom deze Nederlandse zeeheld. Alle ogen zijn gericht op de heldendaden en het levensverhaal van De Ruyter.

Het eerlijke verhaal

Treed zelf in de voetsporen van dit historische figuur en volg één van de rondleidingen of doe mee met een leuke activiteit. Loop de speciale route langs historische objecten die allemaal iets te maken hebben met het verhaal van de zeeheld. Daarvoor zijn ook veel spullen uit het depot gehaald die normaal gesproken niet te zien zijn. Tijdens de Michiel de Ruyter Grand Tour hoor je van de museumgids het eerlijke verhaal. Er is een stadswandeling, een lezing en concerten. Alle gelegenheid dus om je te verdiepen in het leven van de beroemde zeeman.

Families kunnen samen Michiel de Ruyter leren kennen door de speciale familierondleidingen. Sluit aan op iedere zondagmiddag tot en met 19 april 2015. De rondleiding start om 14:00 uur.

De film Michiel de Ruyter is vanaf donderdag 29 januari in de bioscoop te zien. Bekijk de trailer:

Ook het Zeeuwse maritiem muZEEum in Vlissingen heeft een speciale band met Michiel de Ruyter. In de film is een aantal objecten uit de collectie van het muZEEum te zien. Bewaar je bioscoopkaartje van de film, lever hem in bij het muZEEum en je kunt gratis naar binnen! De actie loopt tot 1 april 2015.

Praktische informatie

Held in zicht! - Michiel de Ruyter in het Scheepvaartmuseum
Speciale activiteiten van 26 januari t/m 26 april 2015.
Het museum is elke dag te bezoeken van 9:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 15 euro voor volwassenen vanaf 18 jaar. Studenten en kinderen van 5 tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro.
Foto 2. De speelfilm vertelt over de laatste twintig jaar van het leven van Michiel de Ruyter. Promotiebeeld Afilm
Foto 3. Duik in de geschiedenis en vaar mee met de vloot van De Ruyter! Beeld: screenshot uit de film

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-02-04 14:52:14 · Gepubliceerd: 2015-01-26 17:38:33 - 1486