Tassenmuseum Hendrikje viert de verjaardag van Chaneltas

Droom weg bij de feestelijke expositie over deze klassieker

Happy Birthday Chanel! Nieuws door
Foto 1. Foto: Tassenmuseum Hendrikje

archief oud artikel 1 februari 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Grote kans dat je hem kent: de iconische Chaneltas. Al zestig jaar is dit veelbesproken model in ons midden en vele vrouwen noemen het hun meest geliefde tas. Of ze dromen ervan. Tassenmuseum Hendrikje viert een feestje rondom de tas: Happy Birthday Chanel!

Coco Chanel

Brigitte Bardot en Jackie Kennedy liepen met een exemplaar om hun schouder en tegenwoordig zie je Miley Cyrus en de Olsen Twins er mee, maar ook koningin Maxima zet de trend voort. We hebben het over model 2.55. De codenaam van de jubilerende Chaneltas die werd ontworpen door de bekende mode-ontwerper Coco Chanel.

Happy Birthday Chanel

Tassenmuseum Hendrikje zet de tas in de spotlights, vanwege het zestigjarige bestaan. In de expositie Happy Birthday Chanel kom je van alles te weten over het ontstaan van de tas, de invloed die hij had op het modebeeld en uiteraard waar die codenaam vandaan komt! Oké, we verklappen het vast: de tas ontstond in 02/1955. En je vindt in de tas nog meer elementen terug uit het leven van Coco Chanel: de paardensport, het uniform dat ze als kind droeg en de kettingen die de nonnen uit haar jeugd rond hun middel droegen.

Bijzondere bruiklenen

Voor de Chanel-expositie stelt Tassenmuseum Hendrikje bijzondere bruiklenen tentoon. Je ziet er onder meer de Chaneltas van de Duitse actrice en zangeres Marlene Dietrich en een opvallend exemplaar in de vorm van een Chanelmantelpakje. Er zijn nieuwe aanwinsten en een fotoreportage zien van de Chanel 2.55 in de jaren '50 en anno nu. Happy Birthday Chanel! is een must-see voor iedereen die droomt van een eigen 2.55, maar ook voor iedereen die terug wil duiken in een nostalgische tentoonstelling over de jaren '50.

Praktische informatie

Happy Birthday Chanel in Tassenmuseum Hendrikje
Te zien van 1 februari tot en met 3 mei 2015, alle dagen van de week van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 9,50 euro voor volwassenen, studenten 8,00 euro, jeugd van 13 tot en met 18 jaar en CJP-kaarthouders: 6,00 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree.
Foto 2. Foto: Tassenmuseum Hendrikje
Foto 3. Foto: Tassenmuseum Hendrikje
Foto 4. Foto: Tassenmuseum Hendrikje

Laatst gewijzigd: 2015-02-03 15:10:22 · Gepubliceerd: 1 februari 2015 - 599