Speuren en ontdekken bij GeoFort

Spannende speurtochten en doolhoven bij GeoFort | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Kraak de code van het doolhof en boor tot het middelpunt van de aarde

23 februari 2015 Toerisme Herwijnen, Gelderland Niet naar school deze voorjaarsvakantie, maar toch een beetje leren? Ontdek dan GeoFort. Een oud fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie is omgebouwd tot een educatief themapark waar alles draait om cartografie en navigatie.

Foto 1. Earthquake Shake: is jouw bouwwerk bestand tegen een aardbeving?

Navigeren en spioneren

Als spelenderwijs leer je bij GeoFort van alles over "geo". Zowel binnen als buiten zijn een groot aantal activiteiten waarbij speuren en ontdekken centraal staan. Kraak jij de code van het doolhof? In dit doolhof navigeer je bijvoorbeeld als een zalm. Deze vis volgt allemaal geuren in de zee en weet zo de broedplaats te vinden waar hij zelf tot leven kwam. Raak gefascineerd door kaartschaal en projecties door bijvoorbeeld een 3D scan te maken van je hoofd. En speel een verrassend spionagespel waarbij je vanuit de lucht een geheime missie op aarde vervult! Met Expedition Earth baant een lift zich dwars door de aardbodem en laat onderweg alle verschillende aardlagen zien. Op naar het middelpunt van de aarde...

Extra activiteiten in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie is GeoFort iedere dag open en zijn er allerlei extra activiteiten.
  • Workshop Minecraft: zoek de coördinaten van het virtuele fort in Minecraft en vind deze vervolgens in het echte fort.
  • Tekenen met GPS: teken zelf een mooi figuur, een hartje of iets anders, op de kaart. Volg deze route en de GPS registreert je wandeling. Lijkt het een beetje op de tekening?
  • Bamboe bouwen: handen uit de mouwen en samen de mooiste constructies bouwen! In de voorjaarsvakantie ligt er voldoende bamboe klaar.

Spelen en daarna lekker eten

Of wil je meer weten over het leven en het eten van een vleermuis? Ook dat kan! Er is een speciale Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer waar je ook kan klauteren en spelen. Op GeoFort is zo veel te doen dat je er heel wat uren zoet bent. Heb je intussen honger gekregen? Geen probleem er is ook een 3D Café waar je kan aanschuiven voor heerlijk zelfgemaakte lekkernijen voor tussendoor of een lunch.

Foto 2. Klimmen en klauteren in de Vleermuisspeurtuin. Foto's: GeoFort
Foto 3. Maak een tekening met GPS.
Foto 4. En bouw iets moois van bamboe.
Laatst gewijzigd: 2015-02-24 16:25:19 · Gepubliceerd: 2015-02-23 09:06:38 - 255