De hoogtepunten van 2015: nieuwe achtbanen!

Attractieparken: dagje uit vol adrenaline | Redactioneel door

Nieuwe attracties en achtbanen dit attractieparkseizoen

17 maart 2015 Toerisme Achter de poorten van de pretparken wachten nieuwe uitdagingen in de vorm van achtbanen en attracties. Nog maar heel even, en de poorten gaan weer open, want het pretparkseizoen gaat bijna van start. Welke nieuwste attracties en achtbanen ga jij uitproberen in 2015?

Foto 1. Troy, de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux, in Toverland heeft straks concurrentie van eigen bodem: de Maximus' Blitz Bahn! Foto: Toverland

Vliegensvlug bobsleeën in Toverland

SEVENUM - De Woudracer is verdwenen en op de plek waar de bobbaan zich eens bevond, bevindt zich nu een merkwaardige uitvinding: Attractiepark Toverland opent in het voorjaar van 2015 de Maximus' Blitz Bahn. De uitvinder van deze baan is Maximus Müller, een heel bijzonder figuur. Zijn grote droom? Hij wil de snelste elektrische bobslee ooit creëren. Maar daar heeft hij testers voor nodig! Wie biedt?!

Waterpret in Aqua Mexicana, Slagharen

SLAGHAREN - Palmbomen, watervallen en een heerlijk temperatuurtje. Een verre bestemming? Welnee, Slagharen is straks ook goed voor een dagje in de tropen in eigen land! Op 1 mei opent Aqua Mexicana, een waterpark vol waterattracties. Tien glijbanen, waarvan drie met special effects, geluid en 3D-animaties, vijf indoor en outdoor zwembaden en waterspeelplaatsen, het grootste bubbelbad van Nederland: waterratten begeven zich snel naar Overijssel!

Doldwaas groen in Drouwenerzand

DROUWEN - Drouwenerzand Attractiepark opent dit voorjaar naar eigen zeggen de eerste groene attractie ter wereld. In de XLR8, een bloedstollende achtarmige snelheidsattractie, vlieg je binnen één seconde van nul naar vijfenzestig kilometer per uur. De uit te kluiten gewassen kermismolen wekt tijdens het draaien zelf energie op en is daarmee zuinig op energie, maar weldadig in plezier.

Divecoaster Baron 1898 in De Efteling

KAATSHEUVEL - Alleen de allerstoerste pretparkbezoeker durft de nieuwste sensatie van De Efteling aan. Bij de divecoaster Baron 1898 ben je na een vrije val van 37,5 meter op de topsnelheid van negentig kilometer per uur, waarna een halve looping met een halve rol, een kurkentrekker en een snelle spiraal wachten. De dollemansrit van honderddertig seconden opent naar verwachting komende zomer.

The Forbidden Caves in Bobbejaanland

KASTERLEE - Oké, de volgende attractie is niet helemaal in Nederland, maar wel op steenworp afstand van de grens. Bobbejaanland presenteert The Forbidden Caves, een bloedstollende attractie. Ga in een waanzinnige 3D-wereld mee op schattenjacht met Jasper DuBois, baan je een weg door de grot en overwin kraters en enge wezens. De verboden grotten van het Belgische pretpark openen op 13 mei.

Mysterieuze Taron in Phantasialand

KEULEN In het diepste geheim werkt ook Phantasialand aan een nieuwe achtbaan. Het Duitse pretpark wil er zelf niets over kwijt, maar de geruchten zijn niet van de lucht. Zo zou het gaan om een spectaculaire katapultachtbaan met meerdere lanceringen en speciale effecten. Zelfs de naam van het project is geheim, maar het attractiepark verklapte zichzelf door de merknaam 'Taron' te registreren. Naar verluid gaat de achtbaan komende zomer open.

Vol verwachting klopt ons hart voor 2016

Het gaat nog even duren, maar sommige parken zijn al volop bezig met het seizoen van 2016. Bij Walibi België hopen ze een wereldprimeur te openen, waarbij je met honderd kilometer per uur over de nieuwste attractie vliegt, duikt en glijdt. Iets dichterbij huis, in Emmen, vervangt de Wildlands Adventure Zoo in april 2016 het welbekende Dierenpark Emmen. De Wildlands Adventure Zoo wordt een dierenthemapark, met verschillende pretparkattracties.
Foto 2. Toverland heeft er, naast de Dwervelwind, straks nog een vliegensvlugge attractie bij. De Maximus' Blitz Bahn! Foto: Toverland
Foto 3. Tropische bestemming in eigen land: Aqua Mexicana in Slagharen. Foto: Slagharen
Foto 4. Drouwenerzand krijgt er een nieuwe, energiezuinige attractie bij. Foto: Drouwenerzand
Betreden op eigen risico: The Forbidden Caves van Bobbejaanland. Foto: Bobbejaanland
Laatst gewijzigd: 2015-03-26 16:34:24 · Gepubliceerd: 2015-03-06 11:34:04 - 6789