Bewonder verhalen van zand uit grootmoederstijd

Bestel kaartjes voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn 2015   Nieuws - commerciële bijdrage door
Veluws Zandsculpturenfestijn 2015

archief oud artikel 27 maart 2015 Toerisme Garderen, Gelderland Laat je betoveren door Nederland in grootmoederstijd en vergaap je aan prachtige kunstwerken van zand op 't Veluws Zandsculpturenfestijn van vrijdag 17 april tot en met zaterdag 31 oktober. Voor de zevende keer herrijzen indrukwekkende beelden uit het zand bij de Beeldentuin in Garderen!

Grootmoederstijd: terug naar de tijd van toen!

Geniet een feest der herkenning op de zevende editie van 't Veluws Zandsculpturenfestijn. Uit stapels zand komen indrukwekkende taferelen uit grootmoederstijd tevoorschijn! De speciale sfeer van het platteland, de dorpspomp waar het water werd gehaald, de kleine kruideniers, de kerk die op zondag volstroomde, de tijd van aanpakken en -na de oorlog - weer opbouwen. De avonden die bij elkaar aan tafel werden doorgebracht, pinda doppend en al luisterend naar de radio. Of, wie er één had, kijkend naar de televisie. De tijd van toen is voorbij, maar met het thema Grootmoederstijd laat 't Veluws Zandsculpturenfestijn je die tijd opnieuw beleven.

Wip op 't Veluws Zandsculpturenfestijn ook even langs bij Ot en Sien en het koningshuis uit het atelier van Jacob Tuijn, bekijk zo'n vijftig schilderijen en ontmoet toenmalige koninginnen van zand! Tip: bestel online tickets voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn en krijg korting!

Bewonder Van Gogh's zanderige aardappeleters

Heb je alle typisch Hollandse scenes bewonderd? Ga dan nog verder terug in de tijd! In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is overleden. De schilder inspireert na zijn dood nog steeds vele kunstenaars, zo ook de 'carvers' van 't Veluws Zandsculpturenfestijn. Ter nagedachtenis aan Van Gogh maken de kunstenaars het schilderij 'de Aardappeleters' groots uit zand en volledig in 3D! Werp ook een blik op de tien zanderige kunstwerken van Van Gogh in 2D namaken in het zand

Ontmoet Jip en Janneke!

Swiebertje, Pinkeltje, maar ook Jip en Janneke. Met zo'n veertig andere kinderboeken verzamelen ze zich op 't Veluws Zandsculpturenfestijn, waar ze de hoofdrol spelen in één van de overdekte ruimtes. Wie heeft Pietje Bell of Woezel en Pip het eerst gevonden? Weet je de namen van al die kinderboeken? Doe mee met een spannende speurtocht en win mooie prijzen!

Bekijk de zandsculpturen van boven

Stap in de monorail en bekijk het Veluws Zandsculpturenfestijn van boven. Wandel ook op het gemakje door de Beeldentuin van 3000 vierkante meter en laat je inspireren door de mooiste tuindecoraties en beelden. Veel plezier!

Foto 1. Bekijk prachtige taferelen uit grootmoederstijd, helemaal van zand! Foto's: 't Veluws Zandsculpturenfestijn
Foto 2. Aan tafel! Wat schaft de pot op 't Veluws Zandsculpturenfestijn?
Foto 3. Heer Olivier B. Bommel is er ook bij op 't Veluws Zandsculpturenfestijn.
Foto 4. Ontmoet Jip en Janneke.
Foto 5. En ga langs bij Puk van de Petteflet op 't Veluws Zandsculpturenfestijn 2015.

Laatst gewijzigd: 2015-06-22 15:57:36 · Gepubliceerd: 2015-03-24 15:54:01 - 9006