Wat is er te doen in Dordrecht op Koningsdag?

Vier Koningsdag in Dordrecht! | Redactioneel door

Alle activiteiten op Koningsdag in Dordrecht

20 april 2015 Toerisme Dordrecht, Zuid-Holland De koning en koningin komen naar Dordrecht voor de Koningsdag nieuwe stijl. Kom jij ook? Er zijn zoveel leuke dingen te doen!

Foto 1. De Koninklijke familie bezoekt Dordrecht dit jaar voor Koningsdag 'nieuwe stijl'. Foto: Organisatie Koningsdag Dordrecht

Grande Parade

Dordrecht is de eerste gastheer van de nieuwste invulling van Koningsdag. Hoewel er veel nieuws is, is ook het ouderwetse plezier van ons nationale feest gewaarborgd. Muziek, optredens en veel oranje! Koning Willem-Alexander riep dit jaar het oude defilé weer in het leven, de Grande Parade! Een vrolijk begin van de dag. Kijk thuis voor de buis mee of kom naar Dordrecht om het zelf mee te maken! Samen met de Koninklijke familie zie je een bonte stoet aan je voorbij trekken over het water. Wat er precies te zien is, blijft nog een verrassing tot Koningsdag. Te zien tussen 11:00 uur en 13:30 uur.

Maak je geen zorgen over de laatste trein naar huis, blijf lekker slapen en buit je verblijf aan deze mooie stad uit! Boek een hotel in Dordrecht.

Made in Dordrecht

Net als voorgaande jaren mag de ontvangende stad laten zien wat ze in huis heeft. Dat gebeurt tijdens het tweede deel van de ochtend, tijdens de markt Made in Dordrecht. Design, lekkere hapjes en producten waar de Dordtse ondernemers trots op zijn: de koning wandelt er met zijn gevolg langs. Een groot deel van het ochtendprogramma is verder besloten, zoals een concert in de Grote Kerk en de opening van gerenoveerde museum Het Hof van Nederland. Al deze dingen zijn wel te volgen via tv-schermen langs de route, tussen 11:00 uur en 13:30 uur.

Muziek op Koningsdag

Als de Koninklijke familie vertrokken is, gaat het feestje gewoon door. De middag belooft een muzikaal spektakel te worden, met muziek op het Scheffersplein: dansen en swingen met verschillende bandjes en een dj. Verderop klinkt muziek op het Statenplein van onder andere O'G3NE, de winnaars van The Voice of Holland, drums en een bigband. Swing mee tussen 14:00 uur en 19:00 uur.

De hele dag door houden de kerken van Dordrecht Open Kerk. Vanaf 10:00 uur kun je in diverse kerkgebouwen terecht om het bezoek van de koning te volgen en 's middags zijn er diverse concerten met bijvoorbeeld muziek van Bach of oud-Hollandse meezingers of de sing-in om 14:00 uur in de Trinitatiskapel.

Praktische informatie

Koningsdag in Dordrecht
De hele dag door op maandag 27 april. Bekijk het volledige programma op de officiële website.
Foto 2. Vier Koningsdag mee in Dordrecht! Foto: Eduard Dieters, Flickr
Foto 3. Kies een mooi plekje tijdens de Grande Parade. Foto: Organisatie Koningsdag Dordrecht
Foto 4. Dordrecht wordt versierd voor het koninklijke feest. Foto: Organisatie Koningsdag Dordrecht

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-04-21 15:23:54 · Gepubliceerd: 2015-04-15 16:30:49 - 1265