Stap in een adembenemende wereld van dier en natuur

GaiaZOO |  
Redactioneel - Commerciële bijdrage door
Foto 1. Schattige doodshoofdaapjes.

GaiaZOO bestaat tien jaar en viert dit met nieuwe diersoorten, en korting!

25 juni 2015 Natuur Kerkrade, Limburg Het is feest in GaiaZOO! Dit jaar viert de dierentuin haar 10-jarig jubileum en dat vraagt om iets bijzonders. Niet alleen opent het nieuwe Tapir | Terrarium, ook voegt GaiaZOO tien nieuwe, heel opmerkelijke diersoorten toe aan de collectie. Ontmoet dit jaar bijvoorbeeld de bizarre reuzenmiereneter, met een tong van ruim 60 centimeter.

Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in één dag! Op de Afrikaanse Savanna vind je 's werelds mooiste dieren, zoals de imposante neushoorns en statige giraffen. Je kunt ze bijna aanraken! Ook de razendsnelle cheeta's en de koning der dieren, de indrukwekkende leeuw, zijn thuis op de Savanna. Een bijzondere ervaring tijdens de wereldreis wacht in Rainforest waar allerlei slingerende en klimmende apen leven. In het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd door de takken!

"Maak kennis met de Anaconda, de grootste en zwaarste slang ter wereld"

Loop door het leefgebied van de dieren

60.000 leden van de ANWB kozen de Zuid-Limburgse dierentuin GaiaZOO in 2013 tot ‘Leukste uitje van Nederland.’ Om de bezoekers te blijven verwonderen bouwde GaiaZOO spectaculaire nieuw te openen verblijven. Het nieuwe gebied omvat een uniek doorloopgebied - met een oppervlakte van 3.000 m2 - waar je exotische vogels, wasberen, stinkdieren, land- en waterschildpadden kunt ontmoeten. Bewonder in de nieuwe groene vallei tevens een van de meest besproken roofdieren ter wereld: de grijze wolf. Voor al deze verblijven geldt dat je als bezoeker dwars door het leefgebied van de dieren loopt.

GaiaZOO bestaat tien jaar!

In 2015 viert GaiaZOO haar 10-jarig jubileum en verwelkomt de dierentuin haar vier miljoenste bezoeker. Jaarlijks is de diercollectie uitgebreid en hielp de natuur een handje om van GaiaZOO een prachtige dierentuin te maken. Maar GaiaZOO is nog lang niet klaar. Een 10-jarig jubileum vraagt om iets bijzonders en in 2015 worden daarom 10 héél opmerkelijke diersoorten aan de diercollectie toegevoegd. Wat te denken van de bizarre reuzenmiereneter en zijn lievelingsprooi, de bladsnijdersmier? Wist je dat de reuzenmiereneter een tong van ruim 60 cm heeft?

In het Tapir | Terrarium kun je felgekleurde gifkikkers en kriebelige vogelspinnen bewonderen. Maak ook kennis met de Anaconda, de grootste en zwaarste slang ter wereld. Durf jij ze te bezoeken?

Feest! Bestel online kindertickets voor maar € 10,-, in plaats van € 16,50.

Spelen in de DinoDome of de JungleTour

GaiaZOO biedt voor de kids een waar speelparadijs met de reusachtige DinoDome; Europa's grootste indoor Dino Speelpark. In de DinoDome gaan kinderen op ontdekkingsreis over een onbewoond eiland, waar de uitgestorven dinosaurussen weer tot leven komen. Kinderen kunnen er heerlijk klimmen, glijden en spelen in het enorme nettenwoud, de ballenbak en de hoge takeltoren. In de JungleTour klauteren ze over spannende touwbruggen en hoge klimtorens in de buitenlucht. Op de Kinderboerderij knuffelen ze met allerlei dieren en op de Waterspeelplaats houdt niemand het droog!

Jonge dieren

Breng ook een bezoekje aan de vele jonge dieren die in GaiaZOO worden geboren. Kom de speelse leeuwenwelpen begroeten. Kijk naar de capriolen van de jonge gorilla’s en de kuifmangabey op het gorilla-eiland of bewonder de lange nekken van de giraffen.

Kom naar GaiaZOO voor een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein!
Foto 2. Statige giraffes wandelen over de Savanna.
Foto 3. Bekijk de imposante neushoorn.
Foto 4. Prachtig!
Foto 5. Gorilla met jong.
Foto 6. Lief leeuwenwelpje.
Foto 7. Een doodshoofdaapje met jong.
Foto 8. Lynxen.
Foto 9. Een nieuwsgierig stokstaartje.

Laatst gewijzigd: 2015-06-25 15:23:19 · Gepubliceerd: 2015-04-20 12:10:03 - 2026