DagjeWeg.NL Weekend Top 5: eropuit met Moederdag!

Moederdag 2015: verras je moeder met een uitje

Eropuit dit weekend Redactioneel door
Foto 1. Geniet van een weekend vol watersport in Almere! Foto: Klaas Wiersema Media, via Almere Regatta

archief oud artikel 7 mei 2015 Toerisme De werkweek is bijna voorbij en met Moederdag staat er een wel heel bijzonder weekend voor de deur. Verras je moedertje en kies samen de mooiste tulpen uit, verwonder je over vliegensvlugge zeilboten of word dierenverzorger in Diergaarde Blijdorp. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5. Veel plezier! Dit is een oud artikel. Lees de nieuwste tips voor Moederdag.

Zo gaat de molen, de molen, de molen...

LANDELIJK - Maar liefst 950 molens door heel Nederland gooien de deuren wijd open op zaterdag 9 en zondag 10 mei. Het is de 43ste editie van de Nationale Molendag! Leer tijdens een rondleiding alles over de historische gebouwen en hun functie en klim helemaal naar de top. Bij sommige molens zijn verhalenvertellers, bij andere molens bakken ze overheerlijke pannenkoeken. Nog weer verderop klinkt gezellige live muziek. Bezoek een molen in de buurt!

Laatste kans! Ga langs bij het Rijksmuseum van Oudheden nu het nog kan. Op maandag 11 mei sluit het museum tijdelijk haar deuren vanwege een verbouwing. Het Rijksmuseum blijft dan tot medio december gesloten.

Speelvierdaagse in Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM - Help de dierenverzorger een handje en kom van donderdag 7 mei tot en met zondag 10 mei naar de Speelvierdaagse in Diergaarde Blijdorp! Voeder de levensgrote PLAYMOBIL-giraf, aai de zebra en ga met ze op de foto. Bouw ook een eigen dierenpark in de PLAYMOBIL-dierentuin, maar doe eerst inspiratie op tijdens je wereldreis door Blijdorp. Er wachten bizons in Noord-Amerika, wolven in Europa en kamelen op de Mongoolse steppe!

Spannende waterraces

ALMERE - Maak een vlieger, doe mee aan workshop zeilen of ga kanoën. Maar vergaap je ook aan de zeilboten die vliegensvlug over het water racen op weg naar hun overwinning. Het Almere Regatta en het Duin Watersport Weekend op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei geven de perfecte aangelegenheid om de 42 kilometer lange kust van Almere te bezoeken! In de jachthaven vind je leuke activiteiten en op het water volg je de spannende zeilwedstrijden.

SHINE h'm in Den Bosch

's-Hertogenbosch - Den Bosch is een gloednieuw festival rijker! Verwonder je van donderdag 7 tot en met zondag 17 mei over kunst, films, optredens en bijzondere games op het Shine Bosch Arts Festival! Het multidisciplinaire festival laat zich inspireren door Jheronimus Bosch en zijn 'Tuin der Lusten'. Beklim een transparante installatie van kilometers plakband, waag in het weekend een dansje tijdens de 'clubnight' - alleen in de weekenden - en volg verschillende workshops!

Pluk een bloemetje voor moeders!

NES AAN DE AMSTEL - Kom op Moederdag met het hele gezin naar de Zomerbloemen Pluktuin en maak er een fleurig dagje van! Geniet van een stevige kop thee en trek samen met mama tulpen uit de tulpentuin. De keuze is reuze, want er zijn meer dan 15.000 tulpen in dertig verschillende kleuren. Mooi meegenomen: de tulpen zijn in de buitenlucht langzaam tot bloei gekomen en daardoor langer houdbaar.

Al plannen voor na het weekend? Hemelvaartsdag, Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag komen er alweer aan. Laat je vast inspireren!
Foto 2. Maak een keuze uit meer dan 150.000 tulpen en trek ze zelf! Foto: Free Images
Foto 3. Word voor één dag dierenverzorger in Diergaarde Blijdorp! Foto: PLAYMOBIL
Foto 4. Geniet van een weekend vol watersport in Almere! Foto: Klaas Wiersema Media, via Almere Regatta
Foto 5. Neem een kijkje in molens door het hele land! Foto: Prins Bernhard Molen Melick

Laatst gewijzigd: 2017-05-08 10:58:50 · Gepubliceerd: 7 mei 2015 - 883