Word de held van de Maritiem Museum Haven

Maritiem Museum Rotterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Vind de wereld op je bord in de nieuwe familietentoonstelling

6 juli 2015 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland In het Maritiem Museum Rotterdam is deze zomer van alles te doen! Ontdek in de nieuwe familietentoonstelling De wereld op je bord dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord. Bezoek daarnaast de Maritiem Museum Haven, waar kinderen hun skills testen als held van de haven. En je kunt de hele zomer varen op de topstukken uit de eeuwenoude collectie.

De wereld op je bord

Hollandser dan stamppot en koffie wordt het niet, zou je denken. Toch brachten ontdekkingsreizigers de aardappel ooit mee uit Zuid-Amerika en hebben we ons dagelijkse bakkie 'leut' te danken aan smokkelende scheepslieden. Ontdek in de familietentoonstelling De wereld op je bord dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord. Op de kleurrijk gedekte tafels zie je al dat heerlijks liggen! Vaar op een wonderlijke, levensgrote wereldkaart met een reuzeschip als pion naar de herkomst van ons eten. Struin langs rijk gevulde voorraadkasten met een schilderij van Van Gogh, eeuwenoude VOC-kaarten, scheepsmodellen, historische kookboeken en zeldzaam keukengerei. Verzamel unieke recepten van topkok Pierre Wind, ruik de geuren van de wereldkeuken en ontdek alles wat je moet weten over je eten.

Elke zondag meevaren op historische schepen

Wist je dat je op veel van de topstukken in de Maritiem Museum Haven kunt meevaren? Varend komen deze pareltjes pas echt tot hun recht. Ga mee met een unieke rondvaart op een van de historische schepen uit de museumhaven. Stap bijvoorbeeld aan boord van de Stevenaak Helena uit 1875, de stoomsleepboot Dockyard V uit 1940 of de Havendienst 20 uit 1941. Ervaar de Maritiem Museum Haven, de Erasmusbrug en andere highlights van Rotterdam vanaf het water en ontdek alles over de bijzondere historie van deze varende topstukken. Houd je meer van snelheid? Maak een spectaculaire rondvaart met de Watertaxi of de Rib Experience.

Bruisende museumhaven

Kinderen testen deze zomervakantie of ze de capaciteiten hebben om een echte havenheld te worden. Nadat de scheepsarts hun spierballen heeft getest, zwabberen ze het dek, leggen een echte zeemansknoop, lopen over de loopplank en gooien de trossen los. Afwisselend liggen er deze zomer bijzondere gastschepen aan de steiger. Kom op 15 augustus een stukje zalm eten bij de Zalmschouwen of relax op het Flying Grass Carpet. Kinderen kunnen van 16 tot en met 18 juli zeilen, kanoën en lopen over water tijdens het landelijke reizende evenement 'Optimist on Tour'.

Nog zes tentoonstellingen

Naast de bruisende museumhaven en de familietentoonstelling De wereld op je bord zijn er in het Maritiem Museum nog zes tentoonstellingen te bezoeken. Ontdek de passie van woonbootbewoners in Wonen op water, waan je op een cruiseschip in Zeekastelen, bewonder de 25 absolute parels uit de collectie in de tentoonstelling Topstukken of duik met de allerkleinsten onder in de haven van Professor Plons. In juli en augustus is het Maritiem Museum Rotterdam 7 dagen per week geopend.

Ga deze zomer naar het Maritiem Museum Rotterdam en word de held van de haven!
Foto 1. Vaar op een wonderlijke, levensgrote wereldkaart met een reuzeschip als pion naar de herkomst van ons eten.
Foto 2. Neem een kijkje in de museumhaven.
Foto 3. Op de kleurrijk gedekte tafels zie je al het heerlijks liggen!
Wist je dat je op veel van de topstukken in de Maritiem Museum Haven kunt meevaren?
Duik met de allerkleinsten onder in de haven van Professor Plons.
Bewonder de 25 absolute parels uit de museumcollectie in de tentoonstelling Topstukken.
Een leuk uitje voor het hele gezin!

Laatst gewijzigd: 2015-07-14 14:24:38 · Gepubliceerd: 2015-06-02 16:38:44 - 364