Schrijf verhalen tijdens de Kinderboekenparade 2015

Zing mee met Muis, luister naar leuke verhalen en ontdek je schrijftalent

Bezoek de Kinderboekenparade Nieuws door
Foto 1. Ontmoet bekende schrijvers en scoor een handtekening! Foto: Kinderboekenmuseum

archief oud artikel 21 juni 2015 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Maak je eigen verhaal tijdens de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum. Op zondag 21 juni 2015 lanceert het museum De Verhalenfabriek, een installatie waarin jouw eigen verhaal tot leven komt.

Wie wint de Prijs van De Nederlandse Kinderjury?

Kinderen zijn tijdens de Kinderboekenparade niet zomaar uitgekeken in het museum. Zo stemden ze afgelopen maanden op hun favoriete kinderboek. Uit deze boeken wordt zondag de grote winnaar gekozen. Wie denk jij dat het wordt: Superjuffie in de soep van Janneke Schotveld, MeerMonster van Paul van Loon of toch 100% Coco Paris van Niki Smit? Spannend!

Ga op de foto met Muis of Dikkie Dik

Schrijf jij straks je eigen boek?

Het Paradepodium heeft voor ieder kind een leuke voorstelling in petto. Griezel mee met groot griezelkunstenaar Paul van Loon en luister naar zijn spannende verhalen. Verschillende schrijvers zingen liedjes en laten kinderen genieten van hun voorleeskunsten. Ontdek in het verhalentheater hoe een schrijver aan zijn ideeën komt. Misschien zit de gouden tip er wel tussen en schrijf jij binnenkort je eigen boek!

Spannende verhalen voor de allerkleinsten

Luister op het Kikkerpodium naar de liedjes uit Pim en Pom, Dikkie Dik en de Waterprinses. Samen met Frederike de Winter en haar accordeon, studeer je een heus Muislied in. Natuurlijk mag je ook met Muis op de foto! Het Nijntjepaviljoen staat bomvol leuke Nijntje activiteiten: ga knutselen, dansen, grabbelen of laat je schminken. Ook de Verhalenbazaar op het Leesplein vraagt om een bezoekje. Ga lekker zitten op de Perzische tapijten en zweef weg door toverachtige werelden.

Bijzondere ontmoetingen in het Kinderboekenmuseum

Je luistert niet alleen naar verhalen tijdens de Kinderboekenparade. Ontdek de nieuwste kinderboekenapps in het Medialab of maak je eigen graffiti-tas tijdens de workshop van het Haags Hiphop Centrum. Natuurlijk scoor je de handtekening van je favoriete schrijver of illustrator en ontmoet je Kikker, Dikkie Dik en Dolfje Weerwolfje in levende lijve.