Dans mee tijdens zomerfestival De Parade

Zomerkermis in de openlucht vol theater, muziek en dans

Festival De Parade in Utrecht Nieuws door
Foto 1. Kom genieten van dans, muziek, spektakel en gezelligheid. Foto: www.hoffoto.nl

archief oud artikel 23 juli 2016 Cultuur Utrecht, Utrecht De Parade reist al jaren lang elke zomer rond, maar vindt zichzelf telkens weer opnieuw uit. Zin in een dosis feest, cultuur en totale ontspanning? Vier het zomerse festival mee van 22 juli tot en met 7 augustus in het Moreelsepark in Utrecht.

Tientallen acts

Het programma staat bomvol met acts en voorstellingen. Kom langs in het Moreelsepark voor één (of meer) van de tientallen shows. Theater, muziek, mime, blije kinderen en allerlei lekkernijen smelten samen tot een zomerse mix op De Parade in Utrecht. Naast gevestigde namen als Jules Deelder, De Jeugd van Tegenwoordig en Toneelgroep Oostpool is er ook veel jong talent te bewonderen. De Parade doet vrolijk mee met de sportzomer: sportliefhebbers kunnen naar de Sportmonologen gaan kijken, waar voormalige topsporters aan het woord komen.

Migratie en identiteit

Actuele thema's, zoals migratie en identiteit, worden niet geschuwd en krijgen een mooie plek in de programmering. Bijvoorbeeld in de humoristische voorstelling van Zandgasten-Zmagria, waarin Nederlandse en Marokkaanse theatermakers in drie talen hun kijk op de actualiteit laten zien door middel van stand up comedy, dichtkunst en muziek. Ook de voorstelling 'De meisjes van de kapsalon' van De Artiestenfabriek laat je kennismaken met figuren die je wel eens op straat ziet, maar niet kent. Drie Marokkaanse vrouwen nemen je mee in een onbekende wereld.

Speciaal voor kinderen

Kinderen bij je? Ook voor hen is De Parade in Utrecht een feestje, met veel leuke optredens en activiteiten. Luister naar verhalen uit 'Metamorfosen' van Ovidius en bezoek de muzikale voorstelling Opa en Oma Diploma van Pieter Tiddens, over twee mensen die zichzelf als opa en oma willen verhuren. Zin om iets te leren in de zomervakantie? Speel dan samen met de kinderen de Nederlandse Taalshow. Micha Wertheim is er ook voor het eerst, met zijn eigen kinderboek 'De Hik. Hij wil graag zijn boek voorlezen, maar dan moet het publiek wel stilzitten en z'n mond houden. Maar dan komt er een inspecteur van de kinderbescherming ingrijpen... De Kinderparade is elke middag te bezoeken.

Foto's kijken in het Parademuseum

Het Nederlands Fotomuseum reist mee met De Parade en toont de kleurenfotografie van Ed van der Elsken in de tentoonstelling Eye Love You. Bijna duizend gerestaureerde dia's tonen de beelden van zijn eerste kleurenfotoboek Eye Love You.

Waar vind je De Parade?

Foto 2. Zomerse gezelligheid op De Parade. Foto: Joep van Aert

Laatst gewijzigd: 2016-07-22 17:09:21 · Gepubliceerd: 2015-06-22 17:07:38 - 3554