Ontdek het splinternieuwe Biesbosch Museumeiland!

Biesbosch Museumeiland opent de deuren |  deel via WhatsApp | Nieuws door

25 juni 2015 Natuur Werkendam, Noord-Brabant Midden in de Biesbosch ontdek je een compleet vernieuwd museumeiland. Tijdens de feestelijke heropening kun je met de boswachter op stap of mee op de boot. Kom ook kijken!

Foto 1. Het nieuwe museum verrijst als het ware uit de natuur. Foto: Ronald Tilleman

Gras op het dak

Na acht maanden intensief verbouwen krijgt het verhaal van de Biesbosch nu alle ruimte in het eigentijdse Biesbosch MuseumEiland. Alleen al het bijzondere gebouw is een bezoekje waard: door de schuin aflopende daken die met gras zijn begroeid, lijkt het alsof het gebouw uit de natuur verrijst. Je kunt op de daken klimmen voor een prachtig uitzicht over het natuurgebied. Bezoek ook het historische buitenmuseum De Pannenkoek, waar nog een deel van een eendenkooi te zien is.

Feestelijke heropening

Professor Mr. Pieter van Vollenhoven komt vrijdag vrijdag 26 juni langs om het Biesbosch MuseumEiland te openen. Tijdens het openingsweekend op zaterdag 27 juni kan iedereen het nieuwe museum ontdekken. Het museum is na de verbouwing de helft zo groot geworden en helemaal vernieuwd. Ga mee met een boswachter voor een bijzondere rondleiding of vaar mee door het gebied. De heropening wordt gevierd met rondleidingen door ervaren boswachters en vaartochten door het gebied. Bewonder het nieuwe bezoekerscentrum en de wisseltentoonstellingszaal.

Veel te doen

De bekende collectie wordt gepresenteerd in zeven paviljoens. Hier hoor je het bijzondere verhaal van De Biesbosch, over het leven en het werken in het griend. Door de ontpoldering van vroeger ligt het Biesbosch Museum op een eiland. Je kunt hier dus niet alleen genieten van historie, maar ook van horeca, fluisterbootjes en een grote waterspeeltuin die later dit jaar wordt gebouwd.

Praktische informatie

De publieksopening van het Biesbosch MuseumEiland is zaterdag 27 juni en zondag 28 juni. Bezoek voor de speciale entree van 5,00 euro die dag het nieuwe museum.
Foto 2. Op avontuur op het eigentijdse museumeiland! Foto: Ronald Tilleman

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-15 10:21:28 · Gepubliceerd: 2015-06-23 17:40:43 - 3992