Vier feest in Utrecht tijdens Tour de France 2015

Fiets over het testparcours en geniet van heerlijke Franse producten

Tour de France in Utrecht Nieuws door
Foto 1. De Tour de France start voor het eerst in Utrecht. Vier het feest mee! Foto: Tour de France Utrecht

archief oud artikel 29 juni 2015 Utrecht, Utrecht Fietsen, fietsen en nog meer fietsen. Heel Utrecht staat in het teken van de Tour de France die van start gaat op zaterdag 4 juli 2015. De Domstad staat deze week al bol van de feestelijke activiteiten.

De Tour in Utrecht

Wat ooit begon als een droom op bierviltjes, wordt nu werkelijkheid. Maar hoe kwam het zover? Hoe kwam die Tour in Utrecht? Bezoek de Tour sous le Dom in het Podium van de Stad in het Stadskwartier. In deze unieke tentoonstelling bekijk je foto's van het twaalf jaar durende lobbytraject naar de Grand Depart. Om je heen zie je het resultaat, en dat mag er zijn!

Beleef een stukje Frankrijk in Utrecht

Stap binnen in Frankrijk

In de weken rondom de Tour verandert Hoog Catherijne in het pittoreske Franse bergdorpje Mont Catherine. Dit dorp is beroemd om zijn gezellige Franse markten waar je de lekkerste Franse producten proeft en ruikt. Stap over de grens het Franse bergdorp in en laat een karikatuur maken, snuffel tussen brocante en ontdek het werk van kunstenaars! De virtuele tijdrit mag op je agenda niet ontbreken. Hier beleef je je eigen tourmoment terwijl de etappe in beeld aan je voorbij zoeft.

Bekijk de Reclamekaravaan van dichtbij

Dompel jezelf onder in toursferen in Jaarbeurs Utrecht. Laat je van 1 tot 5 juli verrassen door het aanbod van Nederlandse en Franse etappesteden, regio's en sponsoren. Heb je de La Caravane Publicitaire altijd al van dichtbij willen zien? Grijp dan nu je kans, alle wagens staan van woensdag tot en met vrijdag opgesteld.

Wielrennend door de Domstad

Natuurlijk draait het tijdens de Tour de France nog steeds om fietsen. Lever een bijdrage aan echt onderzoek in het FietsLAB, ontmoet de Spierman en ontdek hoe een botbreuk eruit ziet. Wielerverenigingen uit Utrecht laten je graag kennis maken met het wielrennen. Volg een training die bij jou past: van lekker toeren door Utrecht tot een wielrentraining op een gesloten parcours.

Verschillende musea en verenigingen in Utrecht staan in het teken van de Tour de France. Bekijk de website van Tour de France 2015 en bekijk wat er te beleven is.
Foto 2. Vier het feest met gele fietsbrillen! Foto: Tour de France Utrecht.
Foto 3. Lekker ronddobberen op een waterfiets? In Utrecht is voor iedereen wat te beleven! Foto: Tour de France Utrecht.
Foto 4. Utrecht staat in het teken van de Tour de France. Dat zie je wel aan al die gele fietsen! Foto: Tour de France Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2015-06-30 10:27:40 · Gepubliceerd: 29 juni 2015 - 704