Stap op de fiets tijdens de Drentse Fietsvierdaagse

Gezellig trappen door kleine dorpjes en uitgestrekte velden

Ga trappen in Drenthe   Nieuws door
Foto 1. Rust onderweg even lekker uit in het lange gras. Foto: Drentse Fiets4Daagse.

7 juli 2015 Sport Spring op de fiets en ontdek de prachtige Drentse natuur! Tijdens de Drentse Fiets4Daagse van dinsdag 7 juli tot en met vrijdag 10 juli ben je lekker sportief bezig en geniet je meteen van de omgeving.

Ontdek Drenthe tijdens de Fiets4Daagse

Het wordt nog moeilijk kiezen tussen die acht opstapplaatsen verspreidt over Drenthe. Ga je voor Assen, Meppel of Emmen of toch liever voor Westerbork? Alle routes zijn prachtig!

Ga knutselen en fiets versieren tijdens de 4KidsRoute

Avontuurlijk, sportief of grensverleggend?

Fiets tijdens de Drentse Fiets4Daagse gezellig mee met de reguliere routes van 30, 40 en 50 kilometer. Voor de echte fietsfanaat is er de ATB4daagse. Tijdens deze avontuurlijke tocht ontdek je de natuur van heel dichtbij en geniet je van gezellige activiteiten. Grensverleggende fietsers zijn helemaal in hun element met het Arrangement Lingen. Tijdens deze vierdaagse fietstocht van Emmen naar Lingen en weer terug overnacht je in drie hotels. Wielrenners houden hun conditie goed op pijl tijdens de Sport Edition van 80 en 100 kilometer.

Knutselen voor de kids

Kinderen trappen vrolijk mee tijdens de Drentse Fietsvierdaagse. De 4KidsRoute duurt 30 kilometer per dag en vertrekt vanuit Diever, Meppel, Norg en Westerbork. Voor zadelpijn hoeven ze niet bang te zijn want onderweg is er van alles te doen: fiets versieren, muziekinstrumentjes maken en spelletjes spelen. Natuurlijk mag een bezoek aan de kinderboerderij niet ontbreken!

Route voor rolstoelen

Voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of driewieler is er de RollOnRoute. Er zijn bij deze route een servicebus en een invalidentoilet beschikbaar.

Praktische informatie

De fietsroutes starten in Assen, Meppel, Emmen, Diever, Dalen, Norg, Westerbork en Hoogersmilde. Vanuit de plaatsen zijn verschillende routes mogelijk. Bekijk de website van Drentse Fiets4Daagse voor alle informatie.
Foto 2. Ontdek de gezellige Drentse dorpjes. Foto: Drentse Fiets4Daagse.
Foto 3. Onderweg staan er allerlei leuke activiteiten op de kinderen te wachten. Foto: Drentse Fiets4Daagse.
Foto 4. Ga gezellig op stap met het hele gezin. Foto: Drentse Fiets4Daagse.

Laatst gewijzigd: 2015-07-03 17:05:35 · Gepubliceerd: 2015-07-02 12:00:52 - 859