Springen als een kind in Jumpsquare

Jumpsquare: het grootste trampolinepark van Europa! |  deel via WhatsApp | Reportage door

Review: nieuw trampolinepark Jumpsquare in Nieuwegein

2 juli 2015 Trends Nieuwegein, Utrecht Het is bloedheet, maar we zijn niet te stuiten. Op deze warme ochtend zijn we met tien testers in het splinternieuwe Jumpsquare. Klaar om te springen, draaien en salto’s te maken in het grootste trampolinepark van Europa in Nieuwegein. Een exclusieve preview voor de opening op 4 juli. 1,2,3….Jump!

Foto 1. Springen maar!

Kinderen zijn er in de regel dol op: trampolinespringen. In Jumpsquare heeft zelfs het meest volwassen type binnen no time het innerlijke kind hervonden. Springen, vallen, als een stuiterbal over alle trampolines denderen, iedereen benut de tijd goed. Maar eerst de route bepalen! Want er staat niet zomaar een verzameling van die ronde trampolines, die we kennen uit de achtertuin. Nee, bij Jumpsquare vind je een ware arena! In de Trick Area staan de High Perfomance trampolines, die je als een gek laten bouncen. Bij onze testers vallen deze trampolines in de smaak. "Iedereen kan hier vliegen!", vertelt Suzan. Je kunt op de randen klimmen en vanaf daar op de trampolines springen voor een extra kick. De geoefende springer loopt hier tegen de muren op om in een mooie salto te landen. Eén van de Jumpsquare Masters - en Nederlands jeugdkampioen Trampoline - geeft een indrukwekkende demonstratie.

Fun Area:

Lekker rondspringen kan in de Fun Area, een aaneenschakeling van trampolines. In deze ruimte van 400m2 leven de testers zich uit. Voor wat extra uitdaging hangt er een boksbal. Wie kan 'm aanraken of zelfs vasthouden? Eén van de testers gaat de uitdaging graag aan en hij springt van trampoline naar trampoline, om uiteindelijk in een omhelzing met de boksbal te eindigen. Eén voor één proberen de springers ook de Slackline. Over een dunne spanband balanceren ze naar de overkant van de bak. En zonder uitzondering belanden ze in de foampit - een bak vol met foamblokken-. Geen nood, want de landing is zacht. Een aantal testers gaat samen de strijd aan bij het trefbalveld en voor echt spektakel staan wij even te kijken bij de big airbag. Hier testen de fanatieke springers hun tricks. Overal staan de Jumpsquare Masters om je te helpen bij je sprongen en zij geven handige tips. Een veilig gevoel!

De beoordeling: reactie van de testers

Na drie kwartier zweten staat iedereen weer bij de bar. Snel een glaasje water en even uitpuffen. Wat vonden onze testers ervan? "Super aanrader", vindt René Goeth. Vooral het trefbal en de slackline vielen bij hem in de smaak. "Het personeel heeft duidelijk verstand van de sport", vertelt Eline Peterse. Ook andere testers roemen de professionaliteit en het enthousiasme van het personeel. Kleine minpuntjes waren het gebrek aan airco op deze uitzonderlijk warme dag. En ook vond een enkeling de kleedkamers iets aan de kleine kant. Maar iedereen is uitgelaten over het aanbod van de verschillende trampolines. Vooral de High Performance trampolines zijn favoriet. Miguel komt graag eens terug en raadt het iedereen aan. "Het is voor iedereen met teveel energie en voor wie zin heeft in wat nieuws!"

Bekijk de video!

Sta je trappelen om dit gave trampolinepark zelf te proberen? Vind hier alle informatie over JumpSquare.
Foto 2. Ons testpanel probeert alle trampolines uit.
Foto 3. "Gravity will never let me down."
Foto 4. Eerst een korte rondleiding door Jumpsquare.
Freestylen op 400 m2.
Wie weet het evenwicht te bewaren op de Slackline?
Vanaf het restaurant heb je mooi zicht op de trampolines.

Laatst gewijzigd: 2020-07-23 10:15:28 · Gepubliceerd: 2015-07-02 16:50:04 - 6957