Beleef een historische zomervakantie in het Eindhoven Museum

Deze zomer komt het Eindhoven Museum tot leven

Bezoek het Eindhoven Museum Nieuws door
Foto 1. Reis terug in de tijd in het Eindhoven Museum! Foto: Eindhoven Museum

archief oud artikel 5 juli 2015 Geschiedenis Eindhoven, Noord-Brabant Stel, het is zomer en je hebt honger. Dan haal je iets lekkers uit de koelkast of de vriezer. En als je naar zweet ruikt? dan spring je snel onder de douche. Maar vroeger, in de prehistorie en de middeleeuwen was dat nog helemaal niet zo makkelijk. Beleef deze vakantie hoe prehistorische Eindhovenaren de zomer meemaakten tijdens de zomerse beleefdagen in het Eindhoven Museum.

Zomer in de oudheid

In het Eindhoven Museum leren de bezoekers dat zomers genieten van alle tijden is. Maar heel vroeger was goed weer niet alleen lekker: het was ook van levensbelang. Tijdens de tijdens de zomerse beleefdagen van zondag 5 juli tot en met zondag 30 augustus laten medewerkers van het park zien wat onze vroegere voorvaderen allemaal deden in de zomer. Vuurtje stoken, een amulet maken, brood bakken, kanovaren, zwaardvechten… En het leuke is: je mag met alles meedoen!

Reis terug in de tijd

Het Eindhoven Museum is een museum over Eindhoven in de prehistorie en de middeleeuwen. Op basis van opgravingen uit de stad en de omgeving, zijn er verschillende bouwwerken uit deze tijd op ware grootte nagemaakt. Deze zijn samengevoegd tot het prehistorische dorpje Eversham en het middeleeuwse Endehoven. In de schoolvakanties komen de dorpjes tot leven. Bezoekers kunnen dan kennismaken met de inwoners, dingen aan hen vragen en van hen leren. Elke dag geven verklede gidsen gratis rondleidingen. Ook zijn er dagelijks demonstraties en workshops.

De beleefdagen in het Eindhoven Museum duren de hele zomervakantie, van zondag 5 juli tot en met zondag 30 augustus. Het museum is dagelijks geopend tussen 11:00 en 17:00 uur. De toegangsprijs is € 8,50. Ben jij klaar voor een frisse duik in de geschiedenis?
Foto 2. Reis terug in de tijd in het Eindhoven Museum! Foto: Eindhoven Museum

Laatst gewijzigd: 2015-07-04 23:29:33 · Gepubliceerd: 2015-07-03 15:31:46 - 1047