Stoere survival voor de kids in het Nationaal Militair Museum!

Survival bootcamp in het Nationaal Militair Museum |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Wegens succes verlengd: survival bootcamp in het NMM

8 augustus 2015 Toerisme Soest, Utrecht Voel je een heuse militair tijdens de zomervakantie in het Nationaal Militair Museum (NMM) en doe van zaterdag 8 augustus tot en met zondag 23 augustus dagelijks om 10:30 uur en om 14:00 uur mee aan de spannende militaire survival bootcamp voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. In een unieke omgeving worden kinderen ondergedompeld in de wereld van de militair, waar moed, kameraadschap, teamwork en vooral plezier centraal staan.

Stoere survival voor de kids in het Nationaal Militair Museum

Ervaar op een leuke en avontuurlijke wijze hoe het is om militair te zijn met de survival bootcamp in het Nationaal Militair Museum (NMM)! Van zaterdag 8 augustus tot en met zondag 23 augustus kun je dagelijks meedoen aan de survival bootcamp op het buitenterrein bij het museum. Van origine is een bootcamp een zware trainingsmethode om militairen in korte tijd klaar te stomen voor actie. Maar de afgelopen jaren heeft de bootcamp vooral bekendheid gekregen als sportieve buitenactiviteit... Onder begeleiding van een coach worden in vele stadsparken en bossen naar hartenlust jumping jacks, squats en pushups uitgevoerd. Met een knipoog naar de bootcamp training kunnen kinderen tijdens de militaire survival bootcamp op leuke en avontuurlijke wijze ervaren hoe het is om militair te zijn.

Foto 1. Neem al je kameraden mee en bestorm de hindernissen bij de bootcamp survival voor kinderen in het NMM.

Klim en klauter over de stormbaan

Tijdens een tweeënhalf uur durend programma gaan de kinderen onder begeleiding op pad over het terrein rond het museum. Na aankomst op een heuse militaire basis krijgen de kinderen een camouflage hesje en pet en gaan ze zich als een echte militair voorbereiden op het appèl: tas inpakken, in de houding, en de vlag hijsen. Verspreid over het terrein liggen een aantal activiteiten die worden gekarakteriseerd door moed, kameraadschap, teamwork en plezier. Klim en klauter met je kameraden over een militaire stormbaan, kam moedig een mijnenveld uit en bouw als team een toren van bamboehout. Tijdens de pauze drinken de kids limonade uit gamellen en bakken ze hun eigen broodje boven het vuur. Het programma wordt afgesloten met de uitreiking van een oorkonde voor het succesvol doorstaan van de NMM survival bootcamp!

Bezoek het Nationaal Militair Museum

Terwijl de kinderen hun vaardigheden testen hebben de ouders alle tijd om het museum te bezoeken; er valt nog zoveel te ontdekken! Trek eens een deur open in het arsenaal en vind een schat aan militair-historische voorwerpen. Neem de tijd om de tijdelijke tentoonstelling 'De zomer van '45' te bezoeken. Of bekijk de omgeving vanuit de uitkijktoren: er is zoveel militair erfgoed in de directe omgeving, dat nodigt uit tot een fiets- of wandeltocht door Park Vliegbasis Soesterberg. Kom daarna bij in de espressobar of geniet van lekker eten in het restaurant. Voor je het weet is het tijd de kinderen uit de bootcamp op te halen!

Doe van zaterdag 8 augustus tot zondag 23 augustus dagelijks om 10:30 uur en om 14:00 uur mee aan de NMM Bootcamp Survival voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Deelname aan de bootcamp kost € 11,50; deze prijs is inclusief eten en drinken, maar is exclusief entree.
Foto 2. Voel je een heuse militair bij de bootcamp in het Nationaal Militair Museum! Foto's: Nationeel Militair Museum
Foto 3. Klim en klauter over de militaire stormbaan en kam een mijnenveld uit.
Foto 4. Ervaar hoe het is om militair te zijn!
De stormbaan op.
Doe je mee?
Klaar voor de start? Rennen maar!

Laatst gewijzigd: 2015-08-12 17:24:32 · Gepubliceerd: 2015-07-08 09:16:18 - 1988