Dorps genieten op het Oostermoerfeest

Een week vol sportieve activiteiten, feestavonden en sfeervolle optochten

Oostermoerfeest Annen   Nieuws door
Foto 1. De bekende paardenshow. Foto: www.oostermoerfeest.nl

13 juli 2015 Cultuur Annen, Drenthe Een week vol gezellige activiteiten in de dorpskern van het Drentse dorpje Annen. Tijdens het Oostermoerfeest deze week is hier van alles te beleven! Van ludieke optochten, tot vijfkampen en feestavonden. "We zijn trots op dit feest."

Dorpse saamhorigheid

Wie tussen maandag 13 juli en zondag 19 juli door Annen loopt, merkt vast en zeker iets van de warme saamhorigheid die hier heerst. Voor het eerst sinds tien jaar wordt het Oostermoerfeest hier weer georganiseerd. "Het hele dorp is weken van tevoren in rep en roer", vertelt Klaas Behling, voorzitter van het feest in Annen. Vroeger draaide het Oostermoerfeest vooral om agrarische activiteiten, nu gaat het om de saamhorigheid en de festiviteiten zoals een vijfkamp. Het agrarische tintje vind je deze week nog wel terug in kleine activiteiten, zoals een paardenkeuring en een optocht van praalwagens.

Oerhollandse vijfkampen

Een week vol ludieke activiteiten, sportieve vijfkampen en oergezellige feestavonden. Op het Oostermoerfeest is er genoeg te beleven. Op maandagmiddag begint de week met een keuring van de tuin- en straatversiering. Vanaf dat moment is er elke avond een lichtroute. "Het dorp is verdeeld in negentien wijken met elk een eigen thema", vertelt Behling. "Als het om half elf donker wordt, zijn alle straten versierd met bogen en verlichting. Dat is heel bijzonder om mee te maken." De rest van de week staat in het teken van vijfkampen waar Oudhollandse spellen worden gespeeld en gezellige feestavonden met zang, dans en sketches. Een van de hoogtepunten is de sfeervolle en kleurrijke praalwagenoptocht op donderdagmiddag. Een feest dat je niet mag missen, volgens Behling: "Je moet hier echt zijn om het te zien."

Praktische informatie

Het Oostermoerfeest wordt dit jaar in Annen georganiseerd van maandag 13 juli tot en met zondag 19 juli. Tijdens deze week wordt er door inwoners uit het Oostermoergebied gestreden om de vijfkamp bokaal. Sportieve activiteiten zoals de Oostermoerrun en de mountainbike toertocht kosten €3,50 per deelnemer. Kijk voor overige kosten op de website van het Oostermoersfeest.
Foto 2. Oostermoerfeest Annen 2005. Foto: www.oostermoerfeest.nl

Laatst gewijzigd: 2015-07-13 13:50:36 · Gepubliceerd: 2015-07-10 17:55:16 - 368