1

Een lucht vol ballonnen tijdens Friese Ballonfeesten 2015

Speel mee in Circus Salto of bekijk één van de spannende shows

Bezoek de Friese Ballonfeesten Nieuws door
Foto 1. Geniet van de romantische Candlelightingshow. Foto: Douwe Bijlsma.

archief oud artikel 22 juli 2015 Toerisme Joure, Friesland Van woensdag 22 juli tot en met zondag 26 juli varen de ballonnen in Joure af en aan. De dertigste editie van de Friese Ballonfeesten is mogelijk nog feestelijker dan normaal! Dans mee met de muziekfeesten, spring op een springkussen en stap binnen in een heteluchtballon.

Stunts voor de kids in Circus Salto

Niet alleen eivormige, maar de leukste vormen ballonnen sieren de lucht in Friesland. Kijk, daar vaart een pot koffie en daar een vrolijke piranha. En houd je van sieraden? Daar komt een Swatch horloge langs gedobberd! Het zijn niet alleen ballonnen die het programma vullen. Geniet van de spetterende shows van Clown Sander in Circus Salto of stap in één van de attracties op de vrolijke kermis.

Weleens een vliegende koffiepot gezien?

Muziekklanken vullen de lucht

Het jubileumconcert van Motel Westcoast geeft het startschot voor de Friese Ballonfeesten. Op woensdagavond schittert de band, onder leiding van Syb van der Ploeg, op het podium. Vrijdagavond komen danceliefhebbers aan hun trekken tijdens het dancefeest van DJ Jeff K en DJ Praia del Sol. Daarnaast is er op vrijdag een speciale editie van het Candlelighten. Hierbij worden de ballonnen verlicht op de maat van DJ Praia del Sols muzikale beats.

Festival met de hele familie

Al dertig jaar is er op de zaterdag van de Friese Ballonfeesten het Familiefestival. Tijd voor een feestje! De hele zaterdag staat in het teken van het Grote Verjaardagsfeest. Spring, klim en klauter over de vele attracties, heb je bijvoorbeeld de langste stormbaan van Nederland al eens eerder gezien? Bouw mee met de LEGO® Bouwwedstrijd of geniet van dans en spelletjes tijdens de CoolKids party. Ook 's avonds wordt het moeilijk om zonder tegenzin het terrein te verlaten. Van Geeft'M verzorgt een muziekfeest en harten gaan sneller kloppen tijdens de romantische Candlelightingshow. Om het geheel in stijl af te sluiten wordt de hemel aan het einde van de avond verlicht met schitterend vuurwerk.

Spanning op zondag

Op zondag lijken de Friese Ballonfeesten wel een openluchtmuseum! Auto's en motoren uit verschillende periodes van de geschiedenis kleuren het terrein. De spanning zit er goed in tijdens hulpverleningsdemonstraties van politie, brandweer en ambulances.

Praktische informatie

De Friese Ballonfeesten vinden plaats van woensdag 22 juli tot en met zondag 26 juli. Elke avond stijgen er maar liefst 35 ballonnen uit het binnen- en buitenland op in Joure. Openingstijden en entreeprijzen verschillen per dag.
Foto 2. Jong en oud vermaken zich tijdens de Friese Ballonfeesten. Foto: Douwe Bijlsma.
Foto 3. Bekijk de stunts in Circus Salto. Foto: Douwe Bijlsma.
Foto 4. De kids vermaken zich op het Kinderfestival. Foto: Douwe Bijlsma.
Foto 5. Vanuit een ballon heb je een prachtig uitzicht over Joure. Foto: Douwe Bijlsma.

Laatst gewijzigd: 2015-07-22 10:23:08 · Gepubliceerd: 22 juli 2015 - 821