Dagje uit dit weekend

Wat gaan we doen op vrijdag, zaterdag en zondag?

Leuke uitstapjes in de zomervakantie Redactioneel door
Foto 1. Luister naar het muzikale verhaal over de jonge Alexander en ga daarna zelf creatief aan de slag! Foto: Delft Chamber Music Festival

archief oud artikel 6 augustus 2015 Toerisme Landelijk Met een heerlijk zomers weekend voor de boeg is het leuk om plannen te maken. Als je geen zin hebt om te luieren aan de rand van het zwembad, dan kun je te kust en te keur voor een leuk uitstapje. Voor alle lekkerbekken, snuffelaars en muziekliefhebbers zijn dit de leukste uitjes voor het weekend!

Voor smulpapen

SLEEN - Dol op zoetigheid en op uren in de keuken staan voor de lekkerste hapjes? Dan moet je zeker een kijkje nemen op Festival der Zoete Verleiding. Hier draait alles om bakken, koken en smullen. Een festival voor lekkerbekken en keukenprinsessen (en iedereen die dat wil worden!). Naast dat er veel te proeven is, zijn er ook demonstraties, kinderactiviteiten en een bakwedstrijd.

Festival der Zoete Verleiding, van donderdag 6 augustus tot en met zaterdag 8 augustus.

Nog even genieten van de zomervakantie? Zoek een leuk uitstapje voor de hele familie!

Voor stijlvolle snuffelaars

LAAG ZUTHEM - De Den Alerdinck Zomerfair is niet zomaar een fair. Hier vind je prachtige woonaccessoires en brocante, tongstrelende hapjes en leuke cadeau-ideeën. Het landgoed er omheen maakt de markt uiteraard nog stijlvoller. Aan alle details is gedacht en er zijn ook (veelal gratis) workshops en beautybehandelingen.

Den Alerdinck Zomerfair, van vrijdag 7 augustus tot en met zondag 9 augustus.

Voor visliefhebbers

BRESKENS - Breskens bruist van de gezelligheid tijdens de Visserijfeesten Breskens. Hap hier een gratis visje en geniet van de gezellige optredens, de rondvaart en de grote braderie. Al sinds 1953 zijn de Visserijdagen een begrip in het Zeeuwse dorp. En elke avond wordt er een volksbal gehouden in de vismijn. Dat moet je een keer meegemaakt hebben!

Visserijfeesten Breskens, van vrijdag 7 augustus tot en met zaterdag 9 augustus.

Voor nachtbrakers

VLISSINGEN - We blijven nog even in Zeeland, voor de Midzomernachtmarkt Vlissingen. Zoals de naam al zegt, is deze leuke markt 's avonds en 's nachts te bezoeken, langs de boulevard van Scheveningen. Maar er is nog veel meer te doen op het gebied van folklore en cultuur, waaronder een volksdansgroep en standwerkers en als afsluiting een spectaculair vuurwerk!

Midzomernachtmarkt Vlissingen, op vrijdag 7 augustus, van 19:00 uur tot 01:00 uur.

Voor muziekliefhebbers

DELFT - Dol op muziek? Kom dan met de hele familie naar de vrolijke en interactieve Familievoorstelling 'Het verhaal van Alexander' tijdens het Delft Chamber Music Festival. Kinderen luisteren naar een muzikaal verhaal over de jonge Alexander, die alles kan maken waar hij over droomt. Na afloop maken de kinderen hun eigen mobile. Leuk voor kinderen vanaf zes jaar.

Familievoorstelling 'Het verhaal van Alexander', op zaterdag 8 augustus, van 11:30 uur tot 12:30 uur.

Voordelig eropuit of een leuk extraatje bij je ticket? Bekijk de nieuwste aanbiedingen van DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Lekker smullen op het festival voor lekkerbekken. Foto: Festival der Zoete Verleiding
Foto 3. Landelijke fair rondom een prachtig landgoed. Foto: Den Alerdinck Zomerfair
Foto 4. Veel te zien tijdens de Visserijdagen Breskens. Foto: Renée Jopp, Visserijdagen Breskens
Foto 5. Midden in de nacht naar de markt! Foto: Midzomernachtmarkt Vlissingen
Foto 6. Muzikale voorstelling voor de hele familie! Foto: Delft Chamber Music Festival

Laatst gewijzigd: 2015-08-07 12:58:03 · Gepubliceerd: 6 augustus 2015 - 803